MVSz 2013-2017 – 4. rész – Versenyrendezés és bíráskodás

A versenyeken is induló vitorlázók a Magyar Vitorlás Szövetség működésével, munkájával elsősorban a sporteseményeken találkoznak, az esetleges fejlődést a versenyrendezés és lebonyolítás színvonalának változásai révén érzékelik.  Az elmúlt négy évben ezen a téren is rengeteg előrelépés történt. Nem csak az MVSz rendezésű versenyeken, de az egyesületi rendezvényeken is, amelyekre persze több módon hat a szövetségi munka és fejlődés.

Egyértelmű a fejlődés a versenyek lebonyolításában személyi oldalról. Jelentősen megnőtt a jól képzett szakemberek száma, akik ráadásul egyre megbízhatóbban egységes stílusban, magas színvonalon végzik munkájukat. Ebben főszerepet játszik a versenybíró és versenyrendező képzés szisztematikus fejlesztése, illetve a jól képzett közreműködők számának dinamikus emelkedése,

Az MVSz munkáját segítő belső szervezetek között a versenybíró és a versenyrendező bizottságok működése a legaktívabb és leghatékonyabbak közé tartozik.  A közreműködésükkel az elmúlt években rengeteget fejlődött a szakemberképzés, továbbképzés. Ezen a téren is jelentős mértékű és hatékony a World Sailinggel való együttműködés, ami egyben sportdiplomáciánk erősödését is mutatja.

Jelenleg három magyar versenybíró és egy rendező rendelkezik nemzetközi minősítéssel, és továbbra is cél nemzetközi minősítésű szakembereink számának növelése.

A versenyző az ilyen téren folyó fejlődést a mind flottabb, szervezettebb, magas színvonalú vízi munkán érzékeli, beleértve a versenybíráskodást is.

Az elmúlt években jelentősen javultak a versenyrendezés tárgyi feltételei is, nagymértékben köszönhetően az MVSz fejlesztéseknek. Ez nem csak az MVSz rendezésű versenyeken érzékelhető, hiszen a Szövetség eszközeit rendszeresen megkapják, bérlik az egyesületek is saját programjaik lebonyolításakor.

Az MVSz eszközparkja sokat fejlődött az elmúlt években. A rendezéshez és mentéshez használt motorosok és felszerelésük, a lebonyolításhoz szükséges eszközök a bójáktól kezdve a műszereken, rádiókon át a lobogókig, minden téren. A szövetségi IT fejlesztés révén nagyot fejlődött a versenyeket rendezők kiszolgálása a szükséges háttéranyagokkal. Nem utolsó sorban pedig sokkal gyorsabb és pontosabb a versenyzők kiszolgálása a Vihar 2, az online nevezési és eredménynyilvántartási rendszer révén.

Versenyrendezés és bíráskodás

 

Versenybíró és versenyrendező sportszakember képzés fejlesztése

 

Évente rendszeresen képzések, továbbképzések történtek az illetékes bizottságok bevonásával

Jelenleg három bíró és egy rendező rendelkezik nemzetközi minősítéssel, és továbbra is cél nemzetközi minősítésű szakembereink számának növelése

 

A versenyszervezés működésének megújítása

 

A versenyrendező és bíróbizottság megújítása

 

Mentor program bevezetése

 

Honlap fejlesztése (minioldal minden versenyhez)

 

Technikai eszközök fejlesztése

 

    Motorosok és felszerelésük

 

    Szövetség, 3 motor, ponyvák, tároló kocsik

 

    Műszerek, rádiók

 

    Lobogók

 

    Hangosítás

 

    IT eszközök (nyomtatók, laptopok, routerek, elosztók, kábelek, stb.)

 

    Bóják és kiegészítők

 

    Internet fejlesztése, versenybíró és rendező modul fejlesztése

 

    Új dobogó a díjkiosztóhoz – a BS Fűzfő ajándéka

 

    Online nevezési rendszer fejlesztése, bevezetése, akár telefonról is működik

 

 

A sorozat megjelent cikkei:

1.     MVSz 2013-2017 és tovább  –  Kampány, ami nem az 

2.     MVSz 2013-2017 – 1.rész:  Örökség,  kezdeti lépések a kilábalás

3.     MVSz 2013-2017 – 2. rész:  Szolgáltatások, infrastruktúra fejlesztése 

4.   MVSz 2013-2017 – 3. rész:  Oktatás, edzőképzés

5.   MVSz 2013-2017 – 4. rész:  Versenyrendezés, bíráskodás

6.   MVSz 2013-2017 – 5. rész:  Utánpótlás

Támogatóink: