Mindkét magyar hajó előrébb lépett a Laser Standard világbajnokságon

Sakaiminatoban a hétfői két futam eredményei nyomán Vadnai Benjamin 5, testvére, Jonatán pedig 4 helyet javított az összetett listán.

A Laser Standard világbajnokság – ahol öt újabb tokiói indulási jogot osztanak ki - döntőjének harmadik és negyedik (a teljes verseny 9. és 10.) futamát rendezték hétfőn a Miho-öbölben. Mindkét magyar egység több helyet is javított a vasárnapi álláshoz képest. Vadnai Benjamin a hétfői meneteket a 19. és a 14. helyeken zárta, miközben közvetlen ellenfelei rosszabb eredményeket futottak, így az összetett listán a vasárnapi 21-ről a 16. helyre jött fel.

Vadnai Jonatán a kilencedik futamban a kitűnő 17. helyen futott célba, majd a következőben pontozásos büntetést vállalva 35 pontot kapott. Ezzel az egy nappal korábbi 34-ről a 30. helyre lépett előre az összetettben.

Az összetett lista elején az ausztrál Tom Burton megtartotta vasárnap megszerzett vezető pozícióját. A második helyre a francia Jean-Baptiste Bernaz jött fel, majd a korábbi második, de vasárnap négy helyet visszalépett ugyancsak ausztrál Matthew Wearn kapaszkodott vissza a harmadik helyre. Az egy nappal korábban második, sőt a verseny elején vezető új-zélandi Sam Meech jelenleg a 7. helyen tartózkodik. A verseny továbbra is nagyon szoros, ez a versenyzők fel-le liftezéséből is láthatók, könnyen lehet 4-8 helyeket veszteni egy nap alatt, vagy éppen nyerni.

részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Foto: Junichi Hirai /  Bulkhead magazine

A Laser Standard vébéről itt olvashat még:

A DÖNTŐBEN IS ŐRZIK POZÍCIÓIKAT A VADNAI TESTVÉREK

MINDKÉT MAGYAR HAJÓ AZ ARANYCSOPORTBAN A LASER STANDARD VÉBÉN

TOVÁBBRA IS AZ ÉLMEZŐNYBEN A VADNAI TESTVÉREK JAPÁNBAN

JÓL KEZDTÉK A VÉBÉT A VADNAI TESTVÉREK

KEZDŐDIK A LASER STANDARD VÉBÉ - ÚJABB KVÓTASZERZÉSI LEHETŐSÉG