Mindent a versenyvitorlázásról – szakmai előadássorozatot indít az MVSZ

Öt előadásból álló szakmai sorozatot indít a szövetség január végén. A március közepéig tartó sorozat keretein belül versenyzői, bírói, technikai és széltaktikai szempontok szerint elemzik szakemberek a versenyvitorlázást, valamint Balaton meteorológiáját is meg lehet ismerni közelebbről.

A Magyar Vitorlás Szövetség téli szakmai előadássorozatának előadói között szerepel a a világ egyik legjobb olimpiai női vitorlázója (Érdi Mári),világ egyik vezető versenybírója (Böröcz Bence), a világbajnok Berecz Zsombor edzője (Kelemen Tamás), valamint a Balaton vezető meteorológusa (Horváth Ákos).

A sorozat tematikája és az előadások időpontja a regisztrációs linkekkel együtt a következő felsorolásban található:

Január 22. Versenybírói döntéshelyzetek

Böröcz Bence, akit a World Sailing 2018 novemberében a világ vezető versenybírói közé választott, interaktív előadásában ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ: Mi a versenybírók feladata egy vitorlás versenyen? Hogyan működnek a versenyszabályok egy tárgyaláson? Hogyan befolyásolja egy versenyző stratégiáját egy megnyert óvás? Az előadás alatt a résztvevők maguk is hoznak döntéseket megtörtént esetekben. A döntéshelyzeteket a 2018 augusztusában, a dániai Aarhusban megrendezett Hempel Sailing World Championships, a világ negyedik leglátogatottabb sporteseményének válogatott tárgyalásai adják, így az érdeklődők megtapasztalhatják, milyen kihívás világbajnoki címek és olimpiai kvóták sorsáról határozni.

ERRE AZ ELŐADÁSRA REGISZTRÁLNI EZEN A LINKEN LEHET!

Február 12. A sikeres versenyzéshez vezető út

Brencsán Dávid, Hodács Attila, Sigmond András edzők és Holczhauser András MVSz főtitkár ad áttekintést a 2018-ban megjelent szövetségi kiadványokról. 

ERRE AZ ELŐADÁSRA REGISZTRÁLNI EZEN A LINKEN LEHET!

Február 26. Balatoni szél

Horváth Ákos, Országos Meteorológiai Szolgálat Viharjelző Obszervatóriumának vezetőjének előadása a Balatonra jellemző időjárásról és szélviszonyokról.

ERRE AZ ELŐADÁSRA REGISZTRÁLNI EZEN A LINKEN LEHET!

Március 5. Vitorlakészítés és rigging praktikus tanácsok

Kelemen Tamás vitorlatervező (Berecz Zsombor edzője) és Pécsváradi Ákos (MVSz Technikai bizottság elnöke) rigging és vitorlajavító szakember mutatja be a vitorlakészítés folyamatát és ad praktikus tanácsokat a vitorlázat és a kötelek kiválasztásához a megrendeléstől átvételig.

ERRE AZ ELŐADÁSRA REGISZTRÁLNI EZEN A LINKEN LEHET!

Március 19. Mitől lesz valaki jó vitorlázó?

Érdi Mári, az Év női vitorlázója, a 2020-as tokiói olimpia résztvevőjének előadása a felkészüléséről, versenyek előtti trükkökről és a versenyeken alkalmazott taktikákról.

ERRE AZ ELŐADÁSRA REGISZTRÁLNI EZEN A LINKEN LEHET!

Az előadásokat - amelyeket bárki látogathat, de regisztrálni kell - kéthetente keddenként délután 6-tól este 8-ig rendezik a Magyar Sportok Háza első emeleti konferenciatermében (Budapest 1146, Istvánmezei út 1.).