Minden érdeklődőt érint - május 5-én indul a Yardstick Trophy

Marad az eddigi forgatókönyv: a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) az idén is megrendezi a Yardstick Trophyt, amelynek célja a szabadidős, nagyhajós versenyvitorlázás népszerűsítése. A sorozat május 5-én kezdődik a Tolnay Kálmán Emlékversennyel.

Ahogy tavaly, az idén is elindul a Yardstick Trophy versenysorozat, amely a Tolnay Kálmán Emlékversennyel rajtol május 5-én. A Tolnay Kálmán Emlékversenyt a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) rendezi, a versenyinformációk és az előregisztráció itt található.

A Yardstick Trophy-versenyek jó lehetőséget adnak az idei jubiluemi, 50. Kékszalagra való felkészülésre azoknak is, akik amúgy ritkán indulnak vitorlásversenyeken.

Mindenki jöjjön versenyezni!

A Magyar Vitorlás Szövetség a vele együttműködő klubokkal azért indította el a Yardstick Trophyt, hogy a nagyhajós, szabadidős vitorlázóknak, egyszerűsített adminisztrációs feltételekkel, de maximális biztonsággal, flottaversenyzési lehetőséget biztosítson a teljes vitorlás szezonban és a Balaton egész területén.

A kezdők tapasztalatokat gyűjthetnek a rutinos vitorlázóktól, megtanulhatják és begyakorolhatják a sport sajátosságait és egyéb biztonsági szabályait. Az egyik legnagyobb előnye a Yardstick Trophy-versenyeknek, hogy nem kell versenyengedély az induláshoz.

A Yardstick Trophy ráadásul hozzájárul a vitorlázók közösségének bővüléséhez és segíti a vitorlázás társadalmi elfogadottságának növelését. Szerepe van a Balaton turisztikai fejlődésében, többek között abban, hogy többen látogassanak el a tóhoz. Ezzel párhuzamosan segíti, népszerűsíti a rendező egyesületek marketingtevékenységét.

Yardstick Trophy-versenyek szervezésében részt vesz a Balatonfüredi Yacht Club, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), Spartacus Vitorlás Egylet, Kenese Marina Port VSE és Compass SC.

Yardstick Trophy-versenyek időpontjai és helyszínei:

  • 2018. május 05.          Tolnay Kálmán Emlékverseny Balatonfüred
  • 2018. június 02.           Bahart Regatta I. Badacsony
  • 2018. június 23.           Bahart Regatta II. Balatonföldvár
  • 2018. július 07.            Bahart Regatta III. Alsóörs
  • 2018. július 22.            Horváth Boldizsár Emlékverseny Balatonfüred
  • 2018. augusztus 11.    Bahart Regatta IV. Balatonlelle
  • 2018. szeptember 09. Bahart Regatta V. Balatonboglár
  • 2018. szeptember 29. Unitef Kupa Balatonföldvár
  • 2018. október 20.        Őszi Regatta Balatonkenese
  • 2018. november 03.    Dér Kupa Balatonkenese

A versenykiírás a csatolt dokumentumban (pdf) található. - Képek: Weber Viktor


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: