Ez történt a hajóosztályokkal: íme az 50-es cirkálók beszámolója

Ahogy korábban is volt rá példa, a Magyar Vitorlás Szövetség felkérte a hajókosztályokat, hogy értékeljék az évet. A beszámolókat itt a hunsail.hu-n publkikálja a Szövetség, a sorozat az 50-es cirkálókkal indul. 

"A koronavírus-járvány miatt negatív értélemben volt különleges a 2020-as év, talán emiatt is várták a korábban megszokotthoz képest nagyobb érdeklődéssel és megvalósítandó tervekkel az idei, 2021-es szezont az 50-es cirkálósok. A Magyar Vitorlás Szövetség ajánlásait figyelembe véve, betartva a szükséges óvintézkedéseket, egy kicsit felszabadultabban és jobb kedéllyel tettük újra vízre a hajókat ebbern az évben" -  emelte ki Farkas János osztálykapitány. 

A - sokszor - hányattatott sorsú Klasszikus Osztályok közé sorolható az 50-es osztály is. A klasszikus korú hajók állapotának megőrzése, a folyamatosan emelkedő költségek mellett, a nagyobb létszámú és idősebb korba lépő csapattagok együttesen jelentenek kihívást, megoldandó feladatot évről-évre nemcsak az egységeknek, hanem magának az osztálynak is.

Az osztálykapitány hozzátette, hogy ugyanakkor, "évről-évre a vízen vagyunk, hiszen a vitorlázás szabadsága, a versenyek izgalma és a baráti kapcsolatok ápolása meghatározóbb a Klasszikus Flottát is képviselő hajókon vitorlázók számára. Az érintett hajósokat ez élteti."

Jól mutatja az érdeklődést az osztálykapitány szerint, hogy az 50-esek képviseltették magukat minden meghatározó versenyen a 2021-es szezonban, részt vettek a Klasszikus Flottabajnokság összes futamán, teljesítették a osztálystátusz megújításához szükséges feltételeket és emlékezetes futamokkal, szép létszámmal tartották meg az Országos Bajnokságukat, nem beszélve a most már hagyományos júniusi csopaki Ötvenes Találkozó-ról. "Az odaadást és törekvést minden egységnek meg kell köszönni, az elért sikerekért és helyezésekért pedig a gratuláció jár" - tette hozzá. 

Az évet zárva az 50-es osztály tagjai abban bíznak, hogy a következő szezon tartogat még a számuka (is) szép időt, jó szelet, emlékezetes pillanatokat és lehetőséget, hogy a családjaikkal, sporttársaikkal, barátaikkal együtt vitorlázhassanak.