Május 6-án Tolnay Kálmán Emlékverseny

Május 6-án 10:00-kor rajtol a BYC szezonnyitó túraversenye, a Tolnay Kálmán Emlékverseny. Pontosan egy héttel a Balatoni Évadnyitó vitorlásverseny előtt, a Magyar Sport Napján kerül megrendezésre, amely a 2023. évi Yardstick Trophy első megállója. A versenyre minden szabadidős és túravitorlázó nevezését szeretettel várjuk, hiszen nem csak MVSZ versenyengedéllyel és sportorvos engedéllyel vitorlázható.

A regatta nevezési ajándékait a 18 év feletti versenyzőknek a Lázár Pince biztosítja a résztvevők számára a 18 év alatti versenyzőknek pedig a Balatonfüredi Yacht Club. Az értékes pódium ajándékokat a Tigris Reggeliző és Étterem továbbá a Fehérvári Optika ajánlotta fel.

Az egy napos túraverseny alatt a Balatonfüred-Paloznak-Siófok-Balatonfüred-Tihany-Balatonfüred útvonalat kell levitorlázni a nevező csapatoknak. A túra limitideje 2023. május 6. 16:00.

Bár az előnevezés 2023. május 1-jén 23:59-ig volt lehetséges. A Balatonfüredi Yacht Club mindenkit vár a helyszíni nevezésre és regisztrációra (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) a klubszobában működő helyszíni versenyirodára 2023. május 5-én 18:00-20:00 és 2023. május 6-án 7:30-8:00 között.

Ki volt Tolnay Kálmán László? Kishajótervező, kétszeres olimpikon, Kékszalag verseny győztese és többszörös magyar bajnok vitorlázó a Balatonfüredi Yacht Club örökös tagja. 2022. május 14-én Tolnay Kálmán Lászlónak állítottunk méltó emléket Balatonfüreden a Rózsakertben, a Halász-Révész szoborhoz vezető út melletti vitorlázás táblasoron. A tábla elhelyezése közadakozásból valósul meg a Balatonfüred Város Közalapítvány lebonyolításában.

Az online hirdetőtábla a regatta hivatalos oldalán található.

Folyamatosan frissülő információk a Facebook eseményben.

Támogatóink: