Magyarok a Rund umon

A One d'Or katamarán a 7., a Raffica második legjobb egytestűként a 10. helyen futott célba ma hajnalban a  Rund um Boden-tavi tókerülő versenyen.

Ezúttal gyors verseny volt a gyengeszeles rajt és a hasonló időjárást ígérő, ám esetenként tévesnek bizonyuló időjárás-előrejelzés ellenére a 62. Rund um. A június 8-án este hétkor elrajtolt mezőny leggyorsabbja már másnap hajnalban 2 óra 49 perckor célba ért a helyenként jelentősen megerősödő, majd újra leálló szélben. Egyetlen biztos pont az éjszakában a folyamatos enyhe eső volt..

A Kékszalagon várhatóan magyar csapattal rajthoz álló Black Jack SL34-es katamarán szinte végig vezetett. Langerangennél tízperces, 3,5 kilométeres előnye volt, amit egy szélcsendes lavórba gázolva néhány perc alatt elvesztett. Ám később újra elhúzott vetélytársától a Ralph Schatz vezette katamarán és magabiztos előnnyel vitorlázott, majd a Lindau-sziget közelében bevárta ellenfeleit. Végül a svájci Team Sonnenkönig a cél előtt megelőzte őket és elvitte a győzelmet az orruk elől. 
Két, a Kékszalag élmezőnyébe várható magyar csapat is elutazott a versenyre. A Vándor Róbert vezette RSM DTM Hungary One d'Or 34 lábas katamarán Vándor Róbert vezetésével és a 2010-es abszolút győztes Király Zsolt csapata a Raffica Liberával. 
Vándor Robiék hajója még a rajt előtt veszélybe került, amikor szakszerűtlen daruzásakor oldalra billent. Szerencsére törés, sérülés nélkül megúszta a hajó a haváriát.
A versenyen a magyarok végig az első tízben vitorláztak. A One d'Or végül hajnali négy óra tájt a 7. helyen ért célba, míg a Raffica 10. lett 8 és fél óra vitorlázás után. A Király Zsolt vezette hajó a mezőny második leggyorsabb egytestűjének bizonyult a német Wild Lady mögött..
A verseny honlapja: http://www.lsc.de/rundum.html
One d'Or

Támogatóink: