Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság 2009

Az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (V. MTNB) első versenynapján 7-9 csomós DK-i irányú szélben rajtolt az öt hajóosztályból álló, 38 csapatot számláló mezőny. Az első nap egy túrafutamot kellett teljesíteniük a versenyzőknek a dalmáciai Biograd - Vlin – Kukuljar – Visovac – Gangarol – Biograd útvonalon a felnőtt résztvevőknek; még az utánpótlás mezőny hasonló útvonalon haladt, de rövidítve. A táv közepénél egy előre prognosztizált, rendkívül erős vihar érkezett, az ÉK-i irányú Bora helyenként 50 csomó fölé emelkedett. Ekkor sokan kiállni kényszerültek a versenyből és még időben vissza tudtak motorozni a kikötőbe . Többen viszont menedéket kerestek különböző szigetek takarásában. Végül törölték a futamot.



Bavaria 42 M hajóosztály

A háromszoros címvédő AIS Sailing Team, Czégai Péter athéni olimpikon kormányossal hozta a papír formát, rajt cél győzelmet aratott volna a csapat, ha érvényes a futam. A rajtnál még nagy csatában volt a Magyar Építő – Volksbank csapatával, ahol az atlantai olimpikon, Litkey farkas áll a kormány mögött. A küzdelemből Czégaiék kerültek ki győztesen, ezután végig vezették a versenyt. A Litkey család azonban egymás ellen is küzdött, hiszen a harmadik helyen vitorlázó Litkey Árpád kormányozta Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda S. T. szorosan Litkey Farkasék mögött tartotta a pozícióját. Az elején még luv csatákba is bocsátkoztak. A rajt ot szintén jól teljesítette az a csapat, ahol két vitorlázó olimpikon is van a fedélzeten. A pekingi Olimpia versenyzője, Berecz Zsombor vezényelte Deluxe S. T. folyamatosan tartotta negyedik helyét, Cserép Csaba az athéni Olimpia résztvevője és az egész csapat remekül a keze alá dolgozott a kapitánynak. A végére beerősített az Adriatic Challenge Sailing Team is. Kelemen Tamás kormányos és csapata ötödik helyen vette az utolsó előtti pályajelet szinte fej - fej mellett haladva Rauschenberger Miklóssal és az Amitié Sailing Team-el. Kelemenék Litkey Árdád gárdáját is maguk mögött hagyva a bronzérmes lett volna, amennyiben nem törlik a futamot.

Bavaria 47 C hajóosztály

A rajtnál már előnyre tett szert a baráti társaságból álló, Balatonon 8 MOD osztályban versenyző Na Is Oto S. T. Csiha László kapitánnyal. Szintén nagyszerűen rajtolt a Jadran S. T., Ruják István kormányossal, aki a moszkvai Olimpia 9. helyezettje Finn Dingi hajóosztályban. Rajtuk kívül az első pályajelig még az élbolyban haladt a címvédő L. P. Média csapata Gál István vezényletével; valamint a Star hajóosztályban junior EB ezüstérmes Pallay Tibor dirigálta Kész Challenger S. T. A második pályajelet viszont már az Interline S. T. vette elsőként. Dr. Juhász Béla kapitány remekül felhozta gárdáját az első helyre. Ekkor a harmadik helyen volt a Dumaszính& aacute;z S. T. Paksi Álmos kormányossal, de ők vitorla szakadás miatt kiállni kényszerültek. Majd a vízi rendezőség törölte a futamot.

Dufour 44 hajóosztály

A rajt után az élen három olimpikon küzdött. Székely Antal, az 1988-as Olimpia Finn Dingi versenyzője, és csapata, a Compass S. T. teljesen elhúzott a mezőnytől és folyamatosan az élen haladva simán nyerte volna a futamot, ha érvényes marad. Mögöttük haladt Haranghy Csaba, aki az atlantai Olimpián Star osztályban képviselte hazánkat, a Pureco Sailing Team-el; valamint a Fekete Sereg, Pomucz Tamás Repülő Hollandi Európa bajnok és barcelonai olimpikon kormányossal. Az első pályajelnél azonban kissé átrendeződött a mezőny. A Compass S. T. magabiztos vezetését senki nem tudta elvenni, de feljött a második helyre a Dobszai Zoltán vezényelte Variens S. T., mögöttük pedig a Tokai Mátyás kormányozta Hírad&aacu te;s csapata, utánuk pedig a Hyper S. T. következett Fülöp Szilárd irányításával.

Salona 37 R hajóosztály

A Salona osztály kettészakadt, óriási különbségek voltak a csapatok között. Nagy csatában volt végig a Hercsel Erik kormányozta BYC Fanatics S. T. és a Mondial Assistance Challenger S. T.  Hercselék nem titkolt szándékkal győzni jöttek. Ha a további napokon is így versenyeznek, minden okuk meglehet bízni a bajnoki címben.

Utánpótlás: Sun Odyssey i hajóosztály

A kétszeres címvédő SVE – Compass Junior S. T. fölényesen győzött volna, ha érvényes a futam. Bakóczy Róbert kormányos és a csapat így bizakodhat a triplázásban.

Az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság  (V. MTNB) második versenynapja lett volna a mai. Azonban a kialakult, helyi szinten is szokatlan időjárási viszontagságok miatt, a versenyzők biztonsága érdekében a vízi rendezőség pár óra várakozás után felhúzta az „A” lobogót, azaz egy másik naptári napra helyezte a második versenynapot.


Tegnap délután óta viharos szél fúj Biograd térségében, ezért nem sikerült futamot rendezni a tengeri bajnokság második versenynapján. Ciklon, anticiklon és a hegyekbe leesett hó miatt, termikus szél befolyásolja az időjárást, amit a helyi lakosok is ritka jelenségnek tartanak. Az É-i irányú Tramontana helyenként 50 csomó fölé emelkedik, ami veszélyeztetné a vitorlázók biztonságát. Holnap délutánra már stabilabb, megvitorlázhatóbb szelet prognosztizáltak, de jelenleg még nem tudni, hogy pálya vagy túra futamot tartanak majd a rendezők.

Az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (V. MTNB) harmadik napján három pályaversenyt rendeztek az öt hajóosztályban versenyző, közel 400 vitorlázónak az adriai Biográd térségében. A reggeli 17 csomós szél napközben 6 csomósra mérséklődött, É - ÉK-i irányból fújt. Három futam után, összetettben a Bavaria 42 M hajóosztályban Litkey Árpád csapata, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda S. T. vezet. A Bavaria 47 C osztályban Pallay Tibor és a Kész Challenger S. T. áll az élen. A Dufour 44 kategóriában Haranghy Csaba a Pureco Sailing Team-el van az első helyen. A Salona 37 R osztályban Gyenes Ákos csapata a Weight S. T. az éllovas. Az utánpótlá s mezőnyben, a Sun Odyssey hajóosztályt a SVE – Compass Junior S. T. vezeti, Bakóczy Róbert kormányossal.

Bavaria 42 Match hajóosztály

1. futam

Remekül rajtolt a címvédő AIS S. T. Czégai Péter athéni olimpikon kormányossal; valamint a kilencszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas a Magyar Építő – Volksbank csapattal. Ekkor még Kelemen Tamás az Adriatic Challenge Sailing Team-el is ott volt az élbolyban, de nagyon jött fel a Proligy S. T. is, Szakasits Ádámmal a kormánynál. Végül ez is maradt a sorrend a befutásnál.

2. futam
Az AIS Sailing Team-nek korai rajt miatt újra át kellett haladni a rajtvonalon, ennek ellenére a második kreutz bójánál már a második helyen álltak. Itt már Litkey Árpád vezetett, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda csapatával. Annak ellenére, hogy a hátszeles vitorlájuk nagyon sokára állt ki, meg tudták tartani vezető pozíciójukat, így átíródott a papírforma, hiszen a szinte mindig futamgyőzelmeket produkáló AIS S. T. a harmadik helyen ért célba, előttük a Magyar Építő – Volksban S. T. haladt át a célvonalon, Litkey Farkas vezényletével.

3. futam
Rauschenberger Miklós még a bajnokság előtt azt nyilatkozta, hogy összetettben dobogóra várja csapatát, az Amitié Sailing Team-et. A jelek szerint erre megvan minden esélye, nagyszerű versenyzéssel ezt a futamot az Amitié S. T. nyerte. Litkey Árpád és csapata, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda S. T. egy ezüstérmet gyűjtött be, amivel vezeti az összetett versenyt. Az előző két futamban sokat hibázott a SpiriTuss S. T. Tuss Miklós kormányossal, de a harmadik pályaverseny meghozta nekik a sikert. „Semmi nem jött össze az első két pályán. Mi is rontottunk, a szél is folyamatosan forgott, de a harmadikra nagyon jól egyben volt a csapat, örülünk a bronzéremnek.” – mondta Tuss Réka, a SpiriTuss csapatból.

Bavaria 47 C hajóosztály

1. futam
Egész nap kiegyensúlyozottan, jó formában versenyzett Pallay Tibor csapata, a Kész Challenger S. T. az első futamban rajt cél győzelmet aratva. A „lee” bójánál nagy csatában volt a Ruják István kormányozta Jadran Sailing Team-el, ahol még az L. P. Média csapata, Gál István kormányossal is versenyben volt a dobogóért. A célba végül Pallayék mögött a Dumaszínház S. T. érkezett. Paksi Álmos kiválóan dirigálta kezdő csapatát, előfordult néha egy-két technikai baki, de nagyon jól összekovácsolódott a gárda. A bronzérmes pedig a Jadran S. T. lett, Ruják István vezényletével. „Az első futamban még nem használtuk a hátszeles vitorl&aacut e;nkat, mert nem szokott össze a team, de a többi futamban abba is belejöttünk, kezd összeállni a csapat.” – nyilatkozta Pallay Tibor junior EB ezüstérmes Star hajóosztályban.

2. futam
Nagyon jól rajtolt Paksi Álmos csapata a Dumaszínház S. T.; valamint az Ágoston S. T. Weörös Botond kormányossal. Ebben a futamban szerezte meg első dobogós helyezését a címvédő, L. P. Média S. T. Gál István kormányos a harmadik helyre hozta be csapatát. Győzött a lelkes amatőrökből álló, Csiha László kormányozta Na Is Oto S. T., akik higgadtan versenyeznek, látszik rajtuk, hogy örömvitorlázók, jól érzik magukat. Az ezüstérmes a Kész Challenger S. T. lett, Pallay Tibor kapitány remek taktikázásának köszönhetően.

3. futam
Pallay Tibor csapata, a Kész Challenger S. T. bebiztosította vezető pozícióját az összetett versenyben egy második helyezéssel. A futamot a Na is Oto S. T. nyerte, Csiha László irányításával, harmadik lett a Weöres Botond kormányozta Ágoston Sailing Team.

Dufour 44 hajóosztály

1. futam
Az olimpikonok csatáztak az élen. A rajtnál még Dobszai Zoltán, a Variens Sailing Team-el nagyon jól eljött és a Tokai Mátyás kormányozta Híradás Sailing Team is, de hamarosan már Székely Antal csapata, a Compass S. T. átvette a vezetést. Pomucz Tamás a Fekete Sereggel folyamatosan a nyomukban volt, egy ezüstérmet hozott nekik az a futam. Győzött a Compass S. T., harmadik helyen pedig a Puerco Sailing Team futott be Harangy Csaba kapitánnyal.

2. futam
Legjobban a Fekete Sereg rajtolt Pomucz Tamás irányításával. Ez a futam hozta meg a csapat első győzelmét, utánuk Haranghy Csaba érkezett a Pureco Sailing Team-el. Bronzérmes lett a nemrég összeállt Hyper S. T. Fülöp Szilárd fegyelmezetten irányította csapatát, ami meg is hozta a sikert.

3. futam
Maradt a papírforma, azaz a három olimpikon kapitány csatározása. Haranghy Csaba szerzett egy futamgyőzelmet a Pureco együttesével, így vezetik az összetett versenyt. Székely Antal második helyre hozta a Compass Sailing Team-et, és Pomucz Tamás Fekete Serege egy harmadik helyezéssel zárta a napot.

Salona 37 R hajóosztály

1. futam
Hercsel Erik a BYC Fanatics kormányosa nagyon jól rajtolt csapatával. Gerő András taktikus is sokat hozzátett a sikerhez, győzelemmel kezdtek. A „lee” bójánál még Gyenes Ákos irányításával a Weight S. T. állt az élen, de a célba végül második helyen értek, mögöttük pedig a Tengeri Farkasok érkeztek, Dr. Farkas Tamás irányításával. „Nagyon örülünk a mai sikeres versenynapnak. Erős mezőnyben próbáltuk tartani a lépést versenytársainkkal. A mai eredményünk igazolja, hogy érdemes volt eljönni és ismét megméretni magunkat a tengeri bajnokságon. Ugyan még nincs vége, de jövőre is szeretnénk részt venni.” – mondta Gerö ;ly Tamás a legénység egyik tagja.

2. futam
A Gyenes Ákos vezényelte Weight S. T. nagyon elhúzott a mezőnytől, rajt cél győzelemmel zárták a futamot. Második helyen vitorlázott át a célvonalon a Mondial Assistance Challenger S. T., Hollósi Gáborral a kormány mögött. A bronzérmet pedig a BYC Fanatics S. T. szerezte, Hercsel Erik kapitánnyal.

3. futam
A Weight S. T. magabiztosan nyerte a futamot, ezzel Gyenes Ákos kormányos bebiztosította a csapat összetett első helyét. A Mondial Assistance Challeneger S. T., akárcsak az előző futamban, itt is egy ezüstöt szerzett, Hollósi Gábor kapitánnyal. A Tengeri Farkasok pedig egy újabb bronzérmet nyertek, Dr Farkas Tamás irányításával.

Sun Odyssey 32 i hajóosztály

  1. futam
    A kétszeres címvédő Bakóczy Róbert, és gárdája a SVE-Compass Junior S. T. hozta a papírformát, fölényesen nyerték a futamot. Mögöttük a Bakóczy Kálmán kormányozta, részben kezdő vitorlázó gyerekekből álló S.O.S. II. S. T. ért célba. A bronzérmet pedig a Huszka Róbert vezényelte Sail Support – BYC II. junior Sailing Team vehette át az esti eredményhirdetésen.

    2. futam
    A SVE-Compass Junior S. T. Bakóczy Róbert kormányossal verhetetlennek bizonyul, ezt a futamot is simán nyerték. Mögöttük, az előző futamhoz hasonlóan az S.O.S. II. S. T. jött, Bakóczy Kálmán irányításával. Harmadikként pedig az S.O.S. I. csapata végzett, Réczey Gusztáv kormányos kihozta a gyerekekből, amit tudott.

    3. futam
    Bakóczy Róbert egy újabb lépéssel közelebb került, hogy harmadszorra is magyar bajnok legyen tengeren. Még egy arany éremmel gazdagodott a SVE-Compass Junior S. T. Az ifjú kormányos édesapja, Bakóczy Róbert újra a második helyre hozta be az S.O.S. II együttesét és Réczey Gusztávnak is sikerült még egy harmadik helyezést elérni az S.O.S. I csapattal.

Az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (V. MTNB) negyedik napján egy pályaversenyt és egy túrafutamot rendeztek az öt hajóosztályban versenyző vitorlázónak az Adrián. Az első futamban 15 csomós, a másodikban 8 csomós szél fújt kezdetben, először DK-i irányból, aztán folyamatosan változott. A helyi időjárási viszontagságok következményeképpen a kiírt 7 futam helyett, csak 5 futamot tudott megtartani a főszervező Adriatic Challenge. A magyar bajnoki címet a Bavaria 42 M hajóosztályban az AIS S. T. szerezte meg, Czégai Péter irányításával. A Bavaria 47 C osztályban Pallay Tibor és a Kész Challenger S. T. végzett az élen. A Dufour 44 kategóriában Székely Antal, a Comp ass Sailing Team-el lett az első. A Salona 37 R osztályban Gyenes Ákos csapata, a Weight S. T. lett a bajnok. Az utánpótlás mezőnyben, a Sun Odyssey hajóosztály versenyét a SVE – Compass Junior S. T. nyerte, Bakóczy Róbert kormányossal.

 

Bavaria 42 Match hajóosztály

1. futam: pályaverseny
Már a rajt előtt, egészen az egy perces visszaszámlálásig az AIS Sailing Team, Czégai Péter kormányossal match race-ben volt a Litkey Farkas kormányozta Magyar Építő – Volksbank Sailing Team-el. A rajt után Czégaiék időben meghalzoltak és egy jobb oldali takkon indultak az kreutz bója felé. Ez egy kifizetődő húzás volt, innentől kezdve nem tudta elvenni senki a vezetést az AIS Sailing Team-től. Folyamatosan a nyomukban volt a Magyar Építő – Volksbank S. T., valamint az Amitié csapata, Rauschenberger Miklós kapitánnyal, miközben a Proligy S. T. Szakasits Ádám irányításával is kitűnően tartotta az iramot az élmezőnnyel. Az összetettben vezető Litkey Árpád, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailin g Team-el itt még csak az 5. helyen állt. A befutónál az AIS S. T. haladt át elsőként a célvonalon, egy lépéssel közelebb kerülve ezzel bajnoki címének megvédéshez. Ráadásul a nagy rivális Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda S. T. a harmadik lett. Az ezüstérmet ebben a futamban a Magyar Építő – Volksbank S. T. szerezte meg, Litkey Farkas vezényletével.

2. futam: túraverseny
Egy túraversenyt sikerült rendezni az V. MTNB-on, ahol ebben a hajóosztályban ekkorra még nem dőlt el a bajnoki cím. A címvédő AIS Sailing Team-nek és a trónfosztásra esélyes Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team-nek is fontos volt a futamgyőzelem a magyar bajnoki cím megszerzéséhez. Izgalmakban gazdag, folyamatos szélirány – változásokkal és helyezés újraosztásokkal teli versenyben volt része annak, akinek a helyszínen volt szerencséje megnézni a túrafutamot. Az említett két csapat, a Magyar Építő – Volksbank gárdájával együtt kiválóan rajtolt. A kreutz bójához különböző irányokból érkeztek, de Liteky Árpád ve tte elsőként a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team-el, közvetlenül mögöttük Czégai Péter az AIS Sailng Team-el és Litkey Farkas a Magyar Építő – Volksbank csapatával. A második pálya jelhez közeledve már feljött az Adriatic Challenge S. T. is, Kelemen Tamás irányításával, de ott volt a SpiriTuss S. T. Tuss Miklós vezényletével. A jelnél már Czégaiék vezettek, és az Amitié S. T. is feljött rájuk, Rauschenberger Miklós vezetésével. Később a mezőnyt maguk mögött hagyva, Litkey Árpád és Czégai Péter csapatai harcoltak egymással. Weöres Szabolcs, az AIS S. T. legénységének egyik tagja az árbocra is felmászott, hogy jobban lássa merre van jobb szél. A célhoz közeledve továbbra is az AIS S. T. vezetett. Közben egy Dél felöl érkező szélfrissülést jól kihasználva, Kelemen Tamás a második helyre hozta be az Adriatic Challenge Sailing Team-et. Litkey Árpád egy újabb harmadik helyet szerzett a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team-el, így összetettben épphogy lecsúszott a dobogó legfelső fokáról. „Az utolsó futamban óriási koncentrációra volt szükség, hogy bárki is odaérjen az első helyre, mert elfogyott a szél. Többek között ezért is sajnálom, hogy végül csak két napból állt a bajnokság, jó lett volna többször megméretn i magunkat a mezőnyben. Elégedett vagyok, nagyon örülünk, hogy negyedszerre is magyar tengeri bajnok lett az AIS S. T.” – nyilatkozta Czégai Péter kormányos. Összetettben ezüstérmes a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda S. T., kormányos: Likey Árpád. A bronzérmet a Magyar Építő – Volksbank S. T. vihette haza, Litkey Farkas kapitánnyal.

 

Bavaria 47 C hajóosztály

1. futam: pályaverseny
A rajtnál Pallay Tibor csapata, a Kész Challenger S. T. jött el a legjobban; valamint a Paksi Álmos vezényelte Dumaszínház Sailing Team és a Jadran Sailing Team, Ruják Istvánnal a kormány mögött. A Kész Challenger S. T. meg is tudta tartani vezető pozícióját, Pallay Tibor csapata haladt át a célvonalon elsőként, közelebb kerülve ezzel a magyar bajnoki címhez. Folyamatos küzdelemben végül a második helyre Weöres Botond behozta az Ágoston Sailing Team-et, ami sokat javított az összetett helyezésükön. Harmadikként pedig a címvédő L. P. Média S. T. érkezett, Gál István remek taktikázásának köszönhetően.

2. futam: túraverseny
Szinte a legjobban rajtolt Paksi Álmos csapata, a Dumaszínház S. T.; valamint az L. P. Média S. T. Gál István kormányossal. A kreutz bójához közeledve ugyan még kissé lemaradva érkezett a bajnoki címre leginkább esélyes Kész Challenger S. T., Pallay Tibor kapitánnyal. A folyamatos szélváltókban azonban remekül taktikázva végül második helyen ért célba a csapat, ami összetettben elég volt ahhoz, hogy megszerezze a csapat első tengeri bajnoki címét. Sikerült megkoronázni a napjukat a Weöres Botond kormányozta Ágoston Sailing Team-nek, futam győzelemmel zárták a bajnokságot, amivel összetettben a dobogó második fokára értek. Gyönyörű versenyzéssel a harmadik helyen a Ruják István irányította Jadran S. T. végzett a futamban. Összetettben azonban a Na is Oto S. T. lett a bronzérmes. „Az egész verseny nagyon tetszett, mi is bölcsebbek lettünk, jövőre is itt leszünk” – összegzett Pallay Tibor, a bajnok csapat kormányosa.

 

Dufour 44 hajóosztály

1. futam: pályaverseny
Remekül elrajtolt Székely Antal a Compass Sailing Team-el; valamint Dobszai Zoltán, a Variens Sailing Team-el és Pomucz Tamás is a Fekete Sereggel. Haranghy Csaba, a Pureco S. T. kormányosa, aki még versenyben volt a magyar bajnoki címért, beragadt csapatával a rajtnál. A „lee” bójánál Székelyék vezettek, mögöttük a Fekete Sereg és a Hyper S. T., Fülöp Szilárd vezényletével. Végül ez is maradt a befutás sorrendje, győzött a Compass S. T., második lett a Fekete Sereg, harmadik a Hyper S. T.

2. futam: túraverseny
A rajtnál az élre tört Haranghy Csaba, a Pureco csapatával. Szintén jó rajtot vett a Fülöp Szilárd irányított Hyper S. T.; valamint Pomucz Tamás Fekete Serege. A kreutz bójánál Harnghyék vezettek, ezután a folyamatosan váltakozó irányú szél állandóan átrendezte a mezőnyt. Végül győzött a Compass S. T. Kiváló versenyzéssel pedig a második helyen ért célba a Puerco S. T. A bajnokságot egy futam bronzéremmel zárta a Dobszai Zoltán kormányozta Variens S. T. „Egész héten jól ment a csapat, elégedett vagyok mindenki teljesítményével, ami abban is megnyilvánult, hogy idén kevesebbet kiabáltam verseny közben.” – értékelt e a csapat egész heti munkáját Székely Antal, a hajóosztály bajnokainak kormányosa. Az összetett helyezésben ezüstérmes a Pureco S. T.; a bronzot pedig a Fekete Sereg vihette haza.

 

Salona 37 R hajóosztály

1. futam: pályaverseny
Nagyszerűen rajtolt Somos Zsolt a Bern Sailing Team-el, de a bajnoki cím legnagyobb esélyese, a Weight S. T., Gyenes Ákos irányításával is hozta a papírformát, azonnal az élbolyba kormányozta hajóját, ahol még Hercsel Erik gárdája, a BYC Fanatics és a Mondial Assistance Challenger S. T., Hollósi Gábor kapitánnyal is ott volt. Ők sokáig tartották vezető pozíciójukat, ám a célba elsőként a Weight S. T. érkezett, bebiztosítva ezzel magyar tengeri bajnoki címüket. Második lett a Mondial Assistance Challenger S. T., harmadik pedig a BYC Fanatics S. T.

2. futam: túraverseny
Ekkorra a Gyenes Ákos vezényelte Weight S. T. már biztosan magyar bajnok volt, hiszen az előző futamaik eredményei alapján már senki nem vehette el tőlük a vezetést. Ennek ellenére elindultak az utolsó futamban is. Nem is akárhogy vitorláztak. Méretei alapján, az elvileg jóval lassúbbnak számító Salona 37-es hajóval utolérték a leggyorsabb hajókat is. Végül befutó előtt egy órával, mivel nem volt szükségük végigmenni a pályán, a harmadik helyről kiálltak a versenyből, mert nagyon leállt a szél. A célvonalon elsőként a Tengeri Farkasok haladtak át, Dr. Farkas Tamás kormányos és csapata nagyon elégedett volt, hogy egy futamgyőzelemmel búcsúzik a tengeri bajnokság tól. Másodikként ért célba a BYC Fanatics, így Hercsel Erik kapitány bebiztosította az összetett ezüstérmet csapatának. A Mondial Assistance Challenger S. T., Hollósi Gáborral a kormány mögött. Ezzel nemcsak futam bronzérmet szereztek, hanem összetettben is harmadik lett az együttes. „Dobogóra vártuk magunkat, persze titkon reménykedtünk egy aranyéremben. Nagyon erős volt a mezőny, ezért különösen örülünk a tengeri bajnoki címnek.” – mondta Gyenes Ákos, a Weight S. T. kormányosa.

 

Sun Odyssey 32 i hajóosztály

1. futam: pályaverseny
A kétszeres címvédő Bakóczy Róbert, és gárdája a SVE-Compass Junior S. T. hozta a papírformát, fölényesen nyerték a futamot. Mivel csak futamgyőzelmük volt, teljesen biztossá vált bajnoki címük, ezzel háromszoros magyar tengeri bajnokok lettek. Mögöttük Bakóczy Kálmán irányításával az S.O.S. II. S. T. ért célba. A bronzérmet pedig a Huszka Róbert vezényelte Sail Support – BYC II. junior Sailing Team vehette át.

2. futam: túraverseny
A SVE-Compass Junior S. T. már nem indult a futamon, mert biztos volt bajnoki címük.
Futam győzelemmel zárta a versenyzést az AIS – KJAVSE Junior S. T., Szalai Csaba vezényletével. Egy második helyezéssel pedig a Ramada – BYC junior Sailing Team végzett, Csoma József kormányossal. Harmadik lett a Sail Support – BYC II. junior S. T., ami egy összetett bronzot is eredményezett számukra. Összetettben ezüstérmes lett az S.O.S. II. S. T., Bakóczy Kálmán irányításával.

Támogatóink: