Laser Standard U21 VB

Az első versenynap után 2. és 4. helyen áll Benji és Joni a 155 hajós világbajnoki mezőnyben

Nagy az élet ezekben a napokban a Laser osztályban! Miközben Kingstonban Érdi Mári vezet a Laser Radial női ifjúsági világbajnokságon, a Vadnai testvérek Medemblikben a Laser Standard U21 világbajnokságon szerepelnek - szintén kiválóan.

A 155 hajós mezőnyben Vadnai Benjamin nyerte az első futamot csoportjában. A 155 hajós mezőny két részre osztva vitzorlázik. A második futam végén a 3. helyen ért célba, így összetettben 2. a két futamot nyert brit Michael Beckett mögött.

Öccse, Jonatán is nagyszerűen kezdte a világbajnokságot. 4. és 2. helyekkel az összetett 4. helyen áll. A szereplése különösen örömteli, mert erős szél fújt az első napon, és 17 évesen a nála akár négy évvel idősebbek közt megy jól. Pedig ilyenkor a fizikai különbségek még jelentősen az idősebbeket teszik esélyesebbé erős szélben.

A hírek szerint igazi holland, medembliki csúnya idő van, amikor a rövid, meredek hullámokon küszködők hangulatát még folyamatos eső élénkíti...

Részletes eredmények a verseny honlapján: http://laserworlds.sailing.today/pages/Laser_Standard_U21_Overall.html

Vadnai helyzeterősítés kieső futammal
Vadnai Benjamin továbbra is 2., Jonatán pedig visszakapaszkodott az 5. helyre a Laser Standard U21 világbajnokságon

Medemblikben az olimpiai Laser Standard 21 éven aluliak világbajnokságán félidőben jár a verseny. A szerdai ötödik után különleges futam lehetett a hatodik (info nélkül csak az eredménylistát böngészve), amelyet az egyik csoportban például az ezzel összetettben 61. helyre feljövő japán Higucsi nyert meg... 

Vadnai Benjamin az ötödik futamon a kitűnő 2. helyen ért célba, majd jött a hatodik futam, amelyen 45. lett. Ám mivel az összetettben vezető spanyol Rodriguez kivételével a közvetlen ellenfelei is betliztek, így Benji maradt a 2. helyen, sőt a pontokat tekintve meg is erősítette a helyét az üldözők előtt.

Kivétel közölük öccse Jonatán, aki szerdai remek teljesítményével - 12. és 3. helyeivel - újra visszaküzdötte magát a közvetlen élmezőnybe, a dobogóra esélyesek közé, az összetett 5. helyre. 

A 155 hajós mezőnyben hat futam után a harmadik magyar versenyző, Scharf Máté most 89.

A Laser Standard U21 világbajnokságon 8 futam után Vadnai Benjamin 3., Jonatán pedig feljött a 4. helyre

Medemblikbena az olimpiai Laser Standard osztály U21-es világbajnokságán Vadnai Benjamin a szerdai két számjegyű futamhelyezése után a csütörtöki első futamon is gyengébben szerepelt, bár a 21. hely messze nem olyan rossz, mint az előző napi botlás. De nemhiába jó versenyző, ezután újra összeszedte magát, és egy 7. hellyel már visszakapaszkodott a harmadik helyre. Még három futam van hátra a világbajnokságból. Ma várhatóan kettő. (Ma végül nem volt egyetlen futam se...)

Öcsse Jonatán viszont egy ngyszerű 2. hellyel még meg is előzte Benjit, majd a következő futamban vitorlázott 19-kel visszasorolt mögé az összetett negyedik helyre. A testvérek között nyolc futam után 6 pont különbség van, és akár mindketten feljuthatnak még a dobogóra. 

Vagy ne legyünk telhetetlenek? Hiszen a jelenlegi helyezéseik is nagyszerűek!

Scharf Máté az Ezüst csoportban egy jó 9. hely után sajnos feketezászlós rajtnál kinn volt. Jelenleg ott 14., vagyis a teljes 155 hajós mezőnyben 92.

Ott van még Medemblikben a női Laser Radial U21 világbajnokságon Hirschler Ludovika is. Ők is nyolc futamon vannak túl. Ludovika 51. a 74 hajós mezőnyben. 

Érdi Mári itt nem versenyezhetett, hiszen éppen U19 világbajnokságot kellett nyernie Kingstonban...

A verseny honlapja: http://www.laserworlds2015.com/

Vadnai Benjamin U21 világbajnoki bronzérmes
Öccse Jonatán 5. lett a nála jóval tapasztaltabb és idősebb versenyzők 155 hajós mezőnyében

A ma vitorlázott hárommal, 11 futam után véget Medemblikben az olimpiai Laser Standard hajóosztály 21 éven aluliak világbajnoksága, valamint a női Laser Radial U21 világbajnokság.

Az idén 20 éves Vadnai Benjamin, aki végig a dobogós helyen vagy annak közelében állt az összetett listán, végül nagyot küzdve megszerezte a bronzérmet.

Öccse Vadnai Jonatán 5. helye pedig nagyon kellemes meglepetés, hiszen ő 17 éves, vagyis a nála jóval idősebbek és tapasztaltabbak közt érte el ezt az eredményt.

Édesapjuk, Vadnai Péter írta levelében az utolsó napról: "A tegnapi szél nélküli nap után mára három futamot terveztek. A kelet-délkelet szél 6-12 csomó között ingadozott, az oldalak között nagyon nagy különbséggel. Benjinek nem jöttek az oldalak, az első két futamban nagyot küzdött a helyeiért. Az utolsó futamon rajt után szépen tisztázott, kreuzban 7-nek felért, majd felküzdötte magát a 4. helyre. Ezzel bebiztosította a bronzérmet.
Jonatan az egész verseny alatt nagyot küzdött a nála tapasztaltabbakkal, és végül az 5. helyezése nagy meglepetés a Standard osztályban.
Scharf Máté a mai napon az Ezüst csoportban nagyszerűen vitorlázva,1,3,3,futameredményekkel a csoport 6. helyén végzett."

Scharf Máté ezzel a teljes mezőnyben 84. lett. Ő is még csak 17 éves, rengeteget tanulhat a világbajnokságon tapasztaltakból.

A lányok mezőnyében a Laser Radial U21 vébén Hirschler Ludovika is jól vitorlázott az utolsó napi három futamban, és így feljött az összetett 46. helyre.

A teljes eredménylisták letölthetők pdf fájlban a mellékletből, vagy megtalálhatók a verseny honlapján:

Laser Standard U21 VB: http://laserworlds.sailing.today/pages/Laser_Standard_U21_Overall.html

Laser Radial női U21 VB: http://laserworlds.sailing.today/pages/Laser_Radial_U21_Overall.html

Támogatóink: