Laser Radiál Ifjúsági VB

A felnőtt férfi és női laser radiál világbajnokság végeztével a héten a fiatalok, azaz a hajóosztály ifjúsági versenyzői mérik össze tudásukat a skóciai Largsban a világbajnoki címekért.

Sok fiatal az isztambuli ISAF ifjúsági világbajnokságról érkezett a helyszínre, hogy újból próbára tegye tudását, s versenyre keljen az érmekért. Népes mezőny, 47 ország 317 versenyzője jelezte indulási szándékát, közülük 226 fiú és 91 lány. 
Hazánkat hat versenyző, egy lány, Héjj Viktória, valamint 5 fiú: Bathó Péter, Hunfalvy Péter, Korchmáros Kristóf, Mátyás Viktor és Rozsnyay Domonkos képviseli, akik közül Viki és Vitya az előző héten Isztambulban versenyzett megannyi társával együtt. Fiataljaink pár napos felkészülésen vettek részt a helyszínen, hogy jobban megismerjék a terepet, melyben az előző héten a felnőtt női mezőnyben versenyző Karé Réka is segítette őket a versenyen szerzett tapasztalataival.
Hétfőn a próbafutammal vette kezdetét a viadal. Kellemetlen hideg, 10-15 fokos időben, 16-17 csomós szélben, melyre 20-22 csomós befújások érkeztek, csupán egy szakaszt versenyeztek végig a fiatalok, melyet követően többen a part felé vették az irányt, hogy ráhangolódjanak a kedden induló első versenynapra. Az előrejelzés szerint továbbra is marad a kellemetlen hideg, esős idő, de remélhetően ez nem szegi kedvét az ifjúságnak, s a jó teljesítmények feledtetik majd a kellemetlen időjárást.
E.B.

Támogatóink: