Laser Flottabajnokság: háromból három

A versenyrendezőség kihozta a maximumot a lehetőségekből a Laser Flottabajnokság első versenynapján. A bajnokság az MVM Sportegyesület rendezésében, Fluck Benedek versenyrendező közreműködésével valósul meg. A versenybíróság elnökének tisztét Böröcz Bence tölti be.

A versenyre 66 hajó nevezett, ebből 33 Laser 4.7, 26 Laser Rradial és hét Laser Standard. A hazai versenyzők mellett több külföldi egység is nevezett, a legtöbben Szlovákiából, de a Laser Radial osztályban görög és tunéziai versenyző is rajthoz állt. 

A szombati versenynapon a keleti irányú, 5-7 csomós szélben három eredményes futamot sikerült megrendezni valamennyi hajóosztály számára. 
Ugyan a nagy hőség és a sokszor gyengülő szélerő miatt sok türelem kellett a mai versenyzéshez, de a versenyzők derekasan küzdöttek. 
A három futam összesített eredményei alapján a Laser 4.7. hajóosztályban Vida Péter (THE-YKA) vezeti az eredménylistát, Laser Radialban a tunéziai Gmati Ines. Laser Standard osztályban pedig Varga Dániel (BYC).
A vasárnapi második versenynap újabb izgalmakat tartogat, hiszen az ötödik futam után egy már kiejthető lesz, ami nagyban módosíthatja az eddigi eredményeket. 

Eredmények a mellékletben.

MVM SE

Fotó: Cserta Gábor


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: