Klasszikusan köszöntötte a Klasszikus Flotta az olimpiai csapatot!

Impozáns környezetben, a Kereked Klasszikus Kupa szombati versenynapja után megtartott gálavacsorán találkozhattak a vitorlázók a magyar olimpiai csapat tagjaival, elutazásuk előtt. Nagy szerepe van a Kereked Vitorlás Klub, Toronyi András, valamint a Magyar Vitorlás Szövetség együttműködésének abban, hogy az olimpiai csapat Csopakra érkezett. Az eseményen ott volt Berecz Zsombor, Érdi Mária, Kelemen Tamás, Fluck Benedek és Böröcz Bence is, akik elmondták, hogy mit várnak az ötkarikás játékoktól és gyakorlatilag itt búcsúztak el a hazai vitorlás társadalomtól, hiszen hamarosan útra kelnek, hogy a magyar színeket képviseljék az idei esztendő legnagyobb sporteseményén, az ötkarikás játékokon Tokióban. Vadnai Benjamin és testvére Vadnai Jonatán is mindent megtett azért, hogy részt vehessen az eseményen, ám a horvátországi edzőtáborból bár időben el tudtak indulni, de a határátkelés nem sikerült zökkenőmentesen számukra, így tőlük végül csak egy hatalmas tapssal búcsúztak a vendégek. 

Berecz Zsombor és Érdi Mária felkészülése is tökéletesen sikerült. Mindketten nagyon optimistán várják az olimpiát és abban bíznak, hogy kedvezően alakul majd számukra a verseny. A világbajnok Berecz Zsombor munkáját azért megzavarta egy térdsérülés, de mint elmondta abban bízik, hogy az olimpia kezdetéig teljesen rendbe jön majd és ott a futamok alatt ki tudja majd zárni ezeket a tényezőket. Mindkét versenyző úgy szeretne kiszállni a hajóból az ötkarikás játékok végén, hogy mindent megtettek és a maximumot hozták ki magukból. Hogy ez mit jelenthet az eredmények szempontjából? Nos, plusz terhet egyikük vállára sem akart tenni az interjút készítő Borbély Ferenc, de a levegőben ott volt, hogy Berecz Zsombor esetében az éremszerzés, Érdi Mária esetében pedig a pontszerzés lehet a célkitűzés.

Vadnai Benjaminnal kapcsolatban az olimpiai csapatvezető, Kelemen Tamás azt mondta, hogy képes lehet a meglepetésre, és sokat jelenthet számára, hogy tulajdonképpen testvére vette át az „edzői” szerepkört. Kelemen Tamás azt is elmondta, hogy várhatóan július 15-én már edzésen vehetnek részt sportolóink a helyszínen, és erős edzői stáb segíti a versenyzők felkészülését.

Olimpiai aranyéremmel ér fel a magyar vitorlássport számára, hogy Böröcz Bence versenybíróként, Fluck Benedek pedig versenyrendezőként vesz részt az olimpián.

„A World Sailing delegációját erősítjük és nagy büszkeség számunkra, hogy ketten is leszünk Magyarországról a szakmai csapatban. 1992-ben volt utoljára példa arra, hogy a magyar vitorlázásból is számítottak valakinek a munkájára. A saját ambícióink, valamint a magyar vitorlássport nemzetközi elismertsége is hozzájárul ahhoz, hogy ilyen jellegű megtisztelő feladatokra kérnek fel bennünket.” – mondta Böröcz Bence.

„Sokat jelent, hogy komoly nemzetközi versenyeket rendezhetünk itt Magyarországon. Ez nagyon kell ahhoz, hogy olyan körben is megismerjenek minket, ahol megszületnek azok a döntések, amelyek az ilyen felkérésekhez kellenek. Speciális olimpiára számítunk, hiszen a koronavírus világjárvány biztos, hogy még a versenyek lebonyolítását is befolyásolja majd.” – ezt már Fluck Benedek mondta a gálavacsorán.

Aki az interjúk részletesebb összefoglalására is kíváncsi, annak érdemes megnéznie Ladányi János videóját az eseményről.

Az olimpia július 23-án kezdődik majd Japánban.

Támogatóink: