Kis Gábor 1952-2014

​Kis Gábor emlékére

Szomorú hír, elhunyt Kis Gabi egykori versenyzôtársunk. Egy igazi sportember, aki sok területen tette próbára képességeit. 

1952-ben Zuglóban született, és a BVSC uszoda közelében nôtt fel, így természetesen úszással és vízilabdával kezdte a sportolást. Mûegyetemi éveiben a MAFC-ban vízipólózott.

Egyetem után a BKV munkatársa lett, itt ismerkedett meg Galgóczy Tamással, aki látta Gáborban a sportolói elhivatottságot és a jó társat. Vidám természetével jó partner volt a versenyhajóban. 

Galgóczy a ’80-as években intenzíven Solingozott, Gábor ebben a programban vett részt, lelkesen és sikeresen tanulta a vitorlázás rejtelmeit. Olyannyira, hogy a legnevesebb magyar versenyzôk is hívták a csapatukba: 1990-ben Wossaláékkal a magyar bajnokságon, több hazai és külföldi versenyen szerepelt; 1991-ben Szépfy Tiborral részt vett Amerikában a Sztár világbajnokságon; 1992-ben ismét a Galgóczy-csapattal Solingozott; majd Kátay Péterrel Sztározott, több Európa-, és világbajnokságon szerepelt vele a ’kilencvenes években; 1993-ban a Detre testvérekkel Soling Eb-n, vb-n és a magyar bajnokságon indult; 1995-tôl újra Kátay Péterrel versenyzett.

1996-ban megszületett második gyermeke, Márton, és a család iránti felelôsség elszólította a vitorlázástól. Betegsége is ekkor kezdôdött, ami sok szenvedést okozott számára, egészen a 2014. április 9 én bekövetkezett haláláig. 

Kedves egyéniségedet szívünkben megôrizzük, nyugodj békében!

Földi küldetését végakarata szerint a Balaton hullámaiban fejezi be a május 11-én, Balatonfüreden tartott gyászszertartás alkalmával. 

Detre Szabolcs

Támogatóink: