Ki lesz az Év Vitorlázója 2021-ben? – Elindult a szavazás!

Szavazás az Év Vitorlázója címre és az Év Ifjúsági Vitorlázója különdíjra 2021

Kérjük, hogy adjátok le szavazataitokat a jelöltekre! A szavazásra a 2021. évre érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportolók jogosultak. Mindenki csak egyszer szavazhat érvényesen!

Az űrlapokat 2021. október 31-én éjfélig várjuk!

Az Év Vitorlázója és az Év Ifjúsági Vitorlázója jelölések 4 kategóriában:

Az Év Vitorlázója férfi kategória:

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor (Procelero Sportegyesület) 2021-ben Portugáliában, Finn hajóosztályban az Európa-bajnokságon 1. helyezést, a Világbajnokságon 4. helyezést ért el. A Tokióban megrendezett olimpián Finn hajóosztályban olimpiai ezüstérmes lett, az éremfutamban látványos győzelmet aratott. A magyar vitorlássport eddigi legjobb olimpiai eredményét szerezte meg.

Majthényi Szabolcs – Domokos András

Majthényi Szabolcs és Domokos András (SVE) 2021-ben a Repülő Hollandi hajóosztályban a 14. világbajnoki címüket szerezték meg. A páros idén éppen 30 éve vitorlázik együtt.

A spanyolországi Alteában, a Földközi tengeren megrendezett idei Repülőhollandi Világbajnokságon elért első helyükkel együtt összesen húsz világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérem van a kollekciójukban.

Vadnai Jonatán

Vadnai Jonatán (BYC) az utóbbi években a nemzetközi felnőtt mezőnyben is meghatározó szereplő lett. A 2021-es Európa-bajnokságon Laser Standard hajóosztályban mutatott kiegyensúlyozott versenyzése, olyan eredményhez segítette, amit még magyar vitorlázó nem ért el ebben az osztályban. A legnépesebb és a legkiegyensúlyozottabb nemzetközi mezőnnyel bíró olimpiai osztály Európa-bajnokságán 3. helyezést szerezni eddig szinte elérhetetlennek tűnt. Jonatán is bebizonyította, hogy a Balatonról is el lehet jutni a legnagyobb vitorlázó nemzetek közé. Ezt kitartásának és alázatos munkájának köszönheti!


Az Év Vitorlázója női kategória:

Érdi Mári

Érdi Mári (MVM SE) a női vitorlázás kiemelkedő alakja. 2021-ben a Portugáliában megrendezett Európai kvalifikációs versenyen 14. helyezést, a hollandiai Allianz Regattán 2. helyezést ért el. A tokiói olimpián a 13. helyen végzett. Az ötödik futamban sikerült megszereznie a 2. helyet.

Az Év Ifjúsági Vitorlázója fiú kategória:

Bányai Attila

Bányai Attila (Callberg Sportiskola) szenzációs nemzetközi sikert ért el a magyar vitorlás versenysportban. 2021 júliusában a Garda-tavon megrendezett RS Aero Európa-bajnokságon szerezte meg az RS Aero 5 hajóosztály Európa-bajnoki címét mind összetettben, mind junior kategóriában. A 15 éves fiatal versenyző rutinos vitorlázással utasította maga mögé a komoly vitorlás nemzetek képviselőit, és hozta el az aranyérmet Magyarország számára.

Nagy Bendegúz

Nagy Bendegúz (BYC) a 2021-es évben Arco-ban, Olaszországban rendezett Ifjúsági Világbajnokságon Laser Radial hajóosztályban az 56. helyet sikerült megszereznie, ami a mezőny 20%-a. Az idei év egyik legszínvonalasabb versenye volt a hyeres-i Európa-kupa forduló, ahol a 7. helyen fejezte be a versenyt 100 induló közülBende eredménye is mutatja azt a céltudatos és magas szintű munkát, amit végez. Kitartása, szorgalma emelte korosztályában a legjobbak közé.

Szokody Olivér

Szokody Olivér (BYC) 2021-ben Laser Radial hajóosztályban Országos Bajnok 1. helyezett. Olivér a laseres sikerek mellett Kalózban is szereti megmérettetni magát. Olivér eredményeit - elmondása szerint -, nem csak edzőjének, Csomai Józsefnek köszönheti, hanem a BYC-es laseres csapatnak is, mert minden edzésen a maximumot nyújtják, ezzel is növelve egymás teljesítményét.

Tóth Attila – Borda Levente

Tóth Attilának és Borda Leventének (SVE) ez az első éve 29er hajóosztályban. A 2021-es év összes ranglistaversenyének élén állnak, Magyar Bajnoki címet szereztek, a Kereked által rendezett Európa-kupa fordulót is megnyerték abszolút első helyeket szerezve. A csehországi Lipnoban rendezett Európa-kupán második helyezést értek el. A Spanyolországban, Valenciában rendezett Világbajnokságon - elsőként a magyarok között - a 43.helyen végeztek. Vezetik a magyar ranglistát, így kvalifikálták magukat a decemberi Ifjúsági Világbajnokságra Omanba, ahol biztosan méltón képviselik majd a magyar vitorlássportot.

Az Év Ifjúsági Vitorlázója leány kategória:

Fehér Boróka

Fehér Boróka (Balatoni Yacht Club) a 2021-es szezonban Optimist hajóosztályban részt vett Olaszországban a Világbajnokságon, ahol 59 nemzet 259 vegyes mezőnyében a 44. helyen végzett, a lányok között pedig a 10. legjobb lett a világon! 2021 augusztusában megszerezte a Magyar Bajnoki címet és ezzel lányként Eszes Detta 1987-es összetett győzelmét sikerült megismételnie 34 év után!

 

A Magyar Vitorlás Szövetség gratulál a jelölteknek!