Kezdődik a Dragon osztály bajnoksága

Főpróba a jövő évi balatonfüredi EB-re

Csütörtökön kezdődik az egyik legaktívabb hazai vitorlás hajóosztály, a Dragon országos bajnoksága Balatonfüreden. Az eseménynek az idén 150 éves patinás vitorlás egyesület, a Balatonfüredi Yacht Club ad otthont.

„Bízunk a Balatonfüredi Yacht Club versenyrendezési tapasztalataiban, s ezt az eseményt egyfajta főpróbának tekintjük, hiszen ugyanezen a helyen, és hasonló időpontban, 2018. május végén kerül majd sor a Dragon Európa-bajnokságra is" – emelte ki Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

A magyar bajnokság, amely ezúttal a Németh István Emlékdíjért is zajlik, mindig a szezon egyik legkiemelkedőbb eseménye. A magyar hajók számára ez a regatta válogató is, hiszen a jövő évi, hazai vizeken zajló Európa-bajnokságon csak a ranglista legjobbjai indulhatnak majd.

A tavalyi magyar bajnok Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly trió idén nem száll harcba bajnoki címe megvédéséért, mert ők a június 9-én kezdődő portugáliai világbajnokságra készülnek. Egész télen Cascais-ban edzettek, és hajójuk a Balatontól háromezer kilométerre várja, hogy az idei év legfontosabb nemzetközi eseményén vízre szálljanak. A magyar csapat már volt negyedik helyezett is egy korábbi világbajnokságon, folyamatosan lépést tart az osztály legjobbjaival, és jövőre, a Balaton hullámain dobogós helyezésre is esélyük van.

A bajnokí címre legnagyobb esélye így a Gömbös Lóránd vezette „Nyári Mikulás" nevű hajónak van, de az egységes tervezésű hajóosztályban nincs nagy különbség az egyes hajók között, így a tervezett tíz futam alatt bármi megtörténhet. A tervek szerint csütörtökön délután három futammal kezdődik a bajnokság, amely vasárnapig tart majd. Külön díjat kapnak majd a legjobb klasszikus – 1973 előtt, fából épült – Dragonok legjobbjai, valamint a legjobb junior és masters csapatok is.

„A társasági eseményekre – mint mindig – most is nagy hangsúlyt fektetünk. Így szombat esti Dragon Partynkra várunk minden versenyzőt és rendezőt, ahol az Öregtanya és a Szt. Donát Pincészet támogatásának köszönhetően magyaros falatok és kiváló borok várnak majd mindenkit” - mondta el Náray Vilmos.

További információk:

Náray Vilmos, elnök
Magyar Dragon Szövetség
tel.: +36 20 369 2126
e-mail: elnok@dragonclass.hu
www.dragonclass.hu
www.dragoneuropeans2018.hu


Csatolt képek:

Támogatóink: