Halasztással kezdődött a nap (frissítve)

Vasárnap zárul a Nagyhajós Bajnokság, az utolsó nap parti választással indult.

Az utolsó versenynapon az első futamok rajtja eredetileg 10 órára volt kitűzve, de parti halasztást rendelt el a versenyrendezőség valamennyi pályán. A Met.hu (Országos Meteorológiai Szolgálat) előrejelzésének megfelelően vasárnap délelőtt (25-45 km/h-s) északi szél fúj, amelyhez erős (40-55 km/h-es), többfelé pedig viharos (60-70 vagy akár 80 km/h-s) széllökések társulnak. Délelőtt borult időre van kilátás és eső, zápor a kora délutáni órákig még kialakulhat.  Délután gyengülhet a szél, a felhőzet elvékonyodik, felszakadozik, így az esőnek is kisebb lesz az esélye. 

A Nagyhajós Bajnokság már biztosan érvényes, minden osztályban megvan a kellő futamszám, csütörtök óta egyébként nyolc futamra került sor. Ahogy arról a szombati versenynap összefoglalójában beszámoltunk, a 13 hajóosztály közül 4-ben nagyon szoros az állás  a dobogós helyeken: a Sudár Regatta és az Elliott-770 osztályokban két ponton belül áll az első három, a Sudár Sportnál pedig az első kettő. A Scholtz 22-eseknél pedig az első két egység pontazonossággal vezeti a mezőnyt.

A vasárnapi futamok, valamint az esetleges óvásokról szóló döntések után várhatóan 18 órakor lesz a Nagyhajós Bajnokság záróünnepsége és díjátadója a "Szöviben" (Nemzetközi Vitorlásközpont, 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 8.)

Fotók: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség 

A részletes eredmények itt érhetőek el.

A Nagyhajós Bajnokságról szóló legfontosabb információk (versenykiírás, versenyutasítás, közlemények, eredmények) a verseny hunsail.hu-s aloldalán, itt érhetőek el.

Aktualitások, fotók a verseny Facebook-oldalán találhatóak - itt érhető el.