Jó eredmények a Horvát bajnokságon

Népes magyar csapat utazott az Adriára a Split közeli Marina Kastela központtal megrendezett horvát  Laser 4.7 és Laser Radial bajnokságra. 

49 Laser 4.7-es és 43 Laser Radial versenyzett, a haziak és a magyarok mellett néhány szlovén, montenegrói és ír versenyző színesítette a mezőnyt.
A versenyen végig erős bóra fújt, amiért gyakran kellett halasztani, várakozni. Ezért vasárnap, amikor enyhült a szél a rendezők nem siettették a befejezést, este fél hatig vitorláztak a versenyzők.
A magyarok közül legeredményesebben a Laser 4.7-ben Vadnai Benjamin és Takács Levente szerepelt.
Az első napon nagyon erős, olykor 40 csomós bóra tette lehetetlenné a verseny megrendezését, bár néhány magyar ezen a napon is edzett egy jót a vízen.
Másnap is csak egyetlen futamot tudtak rendezni. Ezen Vadnai elsőként haladt át a célon, ám 15 másik hajóval együtt korai rajt miatt kizárták. Levi itt a 10. helyen végzett.
A hosszúra nyúló vasárnapon Laser 4.7-ben mindhárom futamot a magyarok nyerték. Az elsőt Vadnai, a másik kettőt Takács. Összetettben pedig a horvát Mario Novák mögött Vadnai Benji lett a második, míg Takács Levi a harmadik.
Laser Radialban a legjobb magyar versenyző Rozsnyai Domonkos nyolcadik lett. A lányok közül Karé Réka szerepelt a legeredményesebben: második lett a női mezőnyben.
A magyar versenyzők eredményei:
Laser 4.7: Vadnai Benjamin 2., Takács Levente 3., Veenstra Felma 11., Hirschler Ludovika 25. (női 7.), Kaltenecker Soma 35., Hirschler Rebeka 49. (női 17.) , Kerekes Attila 49.
Laser Radial: Rozsnyai Domonkos 8., Karé Réka 11. (női 2.), Korchmáros Kristóf 17., Hunfalvy Péter 19., Haidekker Zita 27. (női 5.) , Friedl Máté 29., Haidekker Barbara 32. (női 6.), Pandur Péter 34., 

Támogatóink: