Itt igazi csapat épül!

Hét magyar-egység vett részt a 470-es Junior Európa-bajnokságon a Garda-tavon Rivában augusztus 10-17. között.

79 fiú vagy vegyes és 29 lány csapat versenyzett 470-es osztályban a juunior Európa-bajnokságon. Kedden és pénteken enyhébb, de a verseny javán tipkus gardai erős szélben. Harminc nemzet vitorlázói között hét egységgel ott voltak a magyarok is.
A fiúk és lányok - bár több futamban felvillantották tehetségüket - nem értek el kiugró, jó eredményt, ám nem is ezzel a céllal utaztak Olaszországba. Ez a junior Európa-bajnokság kiváló alkalom volt arra, hogy erős nemzetközi mezőnyben, szoros küzdelemben szerezzenek rutint és kovácsolódjanak egységes, egymást is segítő csapattá.
A fiatal magyar csapat becsülettel és rokonszenvesen küzdött. Mindenki, aki a versenyen ott volt és látta őket, arról az élményről számolt be, hogy milyen örömteli volt ezeket a lányokat és fiúkat látni a vízen és a parton egyaránt.

Úgy látszik a 470-es osztályban kialakulóban van egy olyan jó szellemű társaság, akik egymást segítő és serkentő közeget alkotnak. Ez példamutató lehet bármely más osztály részére, mert ilyen, a hazai fejlődést szolgáló együttműködésre lenne szükség mindenhol.
Eredmények: 
470 vegyes csapatok: Ezüst flotta (40+):  3. Gyapjas Balázs - Kovács Máté,  7. Grams Dominik - Doubravszky Bálint,  8. Győrffy Bálint - Lillik Ákos 15. Földesi Péter - Borsos Dániel, 29. Gond Gergely - Rácz Dorottya
470 lányok: Arany Flotta: 11. Péch Fanni - Héjj Eszter, 25. Sipos Orsolya - Sipos Zsófia
Részletes eredmények:   Férfi/vegyes eredmény , Lány eredmény

Támogatóink: