ISAF VB Santanderben

Az olimpiai kvalifikáció megszerzésének első lehetősége.

Ma délután 13 órakor a Laseresek rajtolnak - köztük Tomai Balázs és Vadnai Benjamin - és ezzel megkezdődnek a két hétig tartó santanderi ISAF világbajnokság versenyei. Az olimpiai kvóták felének sorsa dől el ezen a versenyen.

A magyar csapat tagjai:

Berecz Zsomor (Finn), Tomai Balázs (Laser Standard), Kelemen Tamás edző
Virág Flóra, Gecse Balázs (SL18), Czégai Péter edző
Vadnai Benjamin (Laser Standard) Vadnai Péter és Jonatán kísérők
Sipos Orsolya és Zsófia (470 női), kísérőként édesanyjuk Máttyus Klára plusz a görög edzőjük

Windsurf: Utassy Loránd csapatvezető, Cholnoky Sára, Nikl András, Gádorfalvi Áron, Erdélyi István edző

valamint Böröcz Bence – versenybíró

Szeptember 12.

A Laser Radial Női és a Laser Standard osztály első futamaival kezdetét vette az ISAF Világbajnokság a spanyolországi Santanderben az Atlanti-óceánon. Ez az első kvalifikációs lehetőség a 2016-os Riói Olimpiára. Az olimpiai kvóták fele talál gazdára a következő két hétben.( A hajóosztályokra bontott kvalifikációs táblázat megtalálható a mellékletben.)

A női Laser Radiál osztályban nincs magyar induló. Érdi Mári edzője Eszes Tamás betegsége miatt visszalépett. Neki - lévén 16 éves - még nem kiemelt célja a Riói Olimpia.

Laser Standard osztályban Tomai Balázs és Vadnai Benjamin képviseli Magyarországot. 

Rekordszámú mezőny, 76 nemzet 146 versenyzője törekszik az olimpiai kvalifikációra. Három csoportban négy selejtezőfutamot vitorláznak. Ezután az összetett eredmények elapján osztják Arany, Ezüst és Bronz csoportra a flottát, és további hat futamra kerül sor, majd a legjobb tíz egy Medal Race-en, Éremfutamon dönti el a végső sorrendet. Tehát az olimpiai belépőhöz elsősorban az Arany csoportba kellene bejutnia Pufinak és Benjinek. 

GYenge 5-7 csomós szélben vitorlázták az első két futamot Santanderben. Tomai Balázs jól kezdett csoportjában. Tizedikként ért célba az első futamon, de azután 32. lett a másodikban, így jelenleg a 60. összetettben.

Vadnai Benjamin 29. és 24. helyeivel a 81.ú

Eredmények:http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014.php?rgtaid=13866&evntid=31436&view=fleetevent#results__13866

 Riói Olimpiára a santanderi ISAF Világbajnokságon 23 laseres, a majdani olimpiai mezőny fele szerezheti meg az indulási jogot.

A verseny második napján Laser Standard osztályban lezajlott a harmadik és a negyedik selejtezőfutam. Az összetett eredmények alnapján a 147 hajós mezőny ezután már Arany, Ezüst és Bronz csoportban folytathatja a küzdelmeket. Az Aray csoportba éppen 23 nemzet versenyzői jutottak, plusz a legjobb brazil laseres, aki visont a házigazdai jogon résztvevő. Így már a selejtezőfutamokkal eldőlt, hogy mely országok verenyzői értek el kvalifikációt. Sajnos ebben a huszonháromban nincs benn Magyarország.

A verseny második napján Tomai Balázs csoportjában 28., majd 31. helyen ért célba, így visszacsúszott a 81. helyre.

Vadnai Benjaminak sokkal jobban ment. A harmadik futamon 5. helyen ért célba, majd ehhez még egy 24. helyet tudott tenni, ami az összetett 63. helyre hozta őt fel.

De egyikőjük sem jutott az Arany csoportba, a legjobb 49 hajó közé, ahová a majdani házigazda brazilt nem számítva éppen 23 nemzet versenyzője jutott, és így a már lezajlott négy selejtezőfutammal el is dőlt a Santanderben megszerezhető olompiai részvételi helyek sorsa.

Eredmények 4 futam után: 
http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014.php?rgtaid=13866&evntid=31436&view=fleetevent#results__13866


További kvótaszerzési lehetőségek az Olimpiáig Laser Standard osztályban

Olimpiai kvótaszerzésre legközelebb a 2015-ös Laser világbajnokságon nyílik lehetőség. Ekkor 9 további részvételi jog sorsa dől el, majd 2-2 további hely jut 2015-16-ban az afrikai, ázsiai, európai észak-, és dél-amerikai földrészek kvalifikációs eseményein legjobban szereplő, még nem kvalifikált nemzeteknek. Egy Óceánia legjobbjának, továbbá két meghívásos hely fölött rendelkezik még a nemzetközi szövetség. A mezőnyt a házigazda Brazília teszi teljessé. (Lásd a táblázatot a mellékletben)

Santanderben a női Laser Radial osztályban még nem dőlt el a kvalifikációs helyek sorsa, mert náluk 33 nemzet versenyzői kerültek be az Arany csoportba. Közülük 19 kap majd indulási jogot a végeredmény alapján. Tehát ebben a hajóosztályban még nagyon nyílt a küzdelem a Riói Olimpiáért.

A női szörfösöknél Cholnoky Sára 62 hajó közül három futam után 55., A férfiaknál 97 induló van és két futamon vannak túl. Nickl András jelenleg 45., Gádorfalvi Áron 72.

Tegnap, szeptember 14-én Santanderben az ISAF világbajnokságon a magyar lasereseknek, Vadnai Benjaminnak és Tomai Balázsnak az Ezüst csoportban nem volt futamuk. 

Bár az atlanti parti Santanderben a híre alapján erősszeles versenyre számított mindenki, eddig csak szélcsenddel vagy nagyon mérsékelt széllel találkozhattak a résztvevők. A harmadik versenynap is parti halasztással kezdődött, és később csak az Arany csoportnak rendeztek egyetlen futamot.

A 470-esek is elkezdték a világbajnokságot. A női mezőnyben a Sipos testvérek - Orsi és Zsófi - versenyeznek. Két futamon vannak túl és két 27. helyen. Sajnos ennyien vannak a csoportjukban.

A szörfösöknél Gádorfalvi Áron javított és feljött az 55. helyre, miközben Nickl András az 59-re csúszott. Cholnoky Sára öt futam után 54.

Eredmények: http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014.php
Az összetett eredmény a bal oldali oszlopban hajóosztály nevére klikkelve nyílik!

Áramlások, irányukat nem tartó gyenge szelek, befrissülő, egy-egy futamra alkalmas fújások, majd száznyolcvan fokos szélforduló és újabb leállás - versenyzők és rendezők idegeit marcangolva továbbra sem a várt arcát mutatja az Atlanti-óceán Santanderben az ISAF Világbajnokságon, 

Hétfőn kezdte volna a versenyzést a Finn osztály, köztük Berecz Zsombor, de csak kedden sikerült egy-egy futamot rendezni a két csoportra osztott 78 hajós mezőnynek. Mint minden osztályban itt is a ma lehető legerősebb ellenfelek gyűltek össze. 33 nemzet legjobb finnesei hajtanak a Santanderben megszerezhető 12 olimpiai indulási jogra.

Szeptember 15-én is öt órán át próbálkoztak a vízen, és 16-án, kedden is 8 órát töltöttek kinn, de az eredmény csak egyetelen sikeresen befuttatott futam. Berecz Zsombor a saját csoportjában a 13. helyen ért célba, így egy futam után értelemszerűen a 25-26. helyen áll.

A Nacra 17 osztályban, a vegyespáros katamarán kategóriában megkezdte a küzdelmeket Virág Flóra és Gecse Balázs. Csoportjukban 31. és 28. helyen futottak célba, ám itt még nem érdemes az összetett állást nézni, mert a másik csoportnak csak egy futamot tudtak megrendezni.

A női 470-es osztályban a Sipos-testvérek helyzete változatlan.

A Laser Standard osztályban egy futamot vitorlázhatott az Ezüst csoport.  Ebben Vadnai Benjamin 26., Tomai Balázs 31. lett. A teljes 147 hajós világbajnoki mezőnyben ezzel  73. és 87. helyen állnak.

A szörfösök között Gádorfalvi Áron 55., Nickl András 62., a nőknél Cholnoky Sára 54.

Fotó: Cserta Gábor

Eredmények: http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014.php

Megérkezett a szél Santanderbe. A verseny hatodik napján húszcsomós szelek fújtak, de egyes részeken mértek harmincas széllökést is. A Finn osztályban három futamot is rendeztek, így teljes a selejtezőkör. A továbbiakban Arany és Ezüst csoportokban folytatódik a versengés. 

Berecz Zsombor a mai első futamban ugyan a csoportjában 17. lett, de a hírek szerint ezt egy nagy, számára kedvezőtlen, peches szélforduló okozta, Zsombi amúgy jól vitorlázott, és hátrányból is feljött. Jó formáját aztán a következő két futamon bizonyította, egy 4. és egy 7. hellyel. A napi második futamban volt olyan bója, amelyiknél vezette a mezőnyt.

Így jelenleg, négy futam után összetettben 19. a hetvennyolc hajós, nagyon erős mezőnyben.

A verseny nagyon szoros. Az olimpiai kvalifikáció miatt fontos nemzetek sorrendjében Zsombi feljött a 15. helyre, és csak 2 pontnyira van a most éppen ilyen számításban 12. helyen álló holland Postmától.  Ha tudja tartani a jó formáját, és hozza az erősségét, az egyenletes jó teljesítményt, azt a lelkierőt, amiről rendre tanubizonyságot tett az idei és tavalyi világversenyeken, akkor be tud kerülni abba a nagyon szűk élcsoportba, amelyik már itt Santanderben megszerzi az olimpiai indulási jogot.

Eredmények a Finn osztályban:

 http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014.php?rgtaid=13866&evntid=31439&view=fleetevent#results__13866

A többi hajóosztályban történtekről szól a hatodik napról készült videóbeszámoló. 

A Laser osztályok Arany csoportjai már az Éremfutamnál tartanak.  A legrosszabbul a Nacra 17 áll, ahol a mezőny felének eddig még csak egy futama volt. 

Santanderben az ISAF világbajnokság nyolcadik napján a Finn osztály két futamot vitorlázott átlag húszcsomós pöffös szélben. A feladat annyiban nehezedett, hogy most már a legjobb 39 hajó, a menők mind együtt, egymás ellen küzdenek az Arany-csoportban a világbajnoki helyezésekért és az olimpiai kvalifikációért.

Berecz Zsombor 14. és 15. helyen ért célba, és így az összetett versenyben továbbra is 19. A olimpiai kvalifikációt jelentő nemzetek sorrendjében 12. hely továbbra is az összetett 15. helyezésnél van, ahol most a svéd Max Salminen található, Zsombi előtt 5 ponttal. Az olimpiai indulási jog elérésében még az útjában áll a kanadai Douglas és az olimpiai ezüstérmes dán Hogh-Christensen. De még több versenyző van pontszámban elérhető távolságban.

A finneseknél a világbajnoki cím felé öt futamgyőzelemmel magabiztosan menetelő brit Giles Scott „botlott” a hatodik futamon: második lett. A magyar Pata árboccal hajtó Kljakovic-Gaspic győzött. Ezzel a horvát egy pontnyira felzárkózott a francia Lobert mögé.

A Laser osztályok Arany-csoportjainak az Éremfutamokkal befejeződött a világbajnokság. A férfiaknál és a nőknél is holland siker született. A világbajnokok: Nicholas Heiner és Marit Bouwmeester lettek.

Az Ezüst-csoportok ma nem versenyeztek.

A magyar érdekeltségű osztályokban öt futamon van túl a Nacra 17 mezőny. A vegyespáros katamaránban mindössze hét-nyolc hónapja vitorlázó Virág Flóra – Gecse Balázs kettős 60. a hatvannyolc hajó között.

A női 470-esben az Ezüst-csoportban a Sipos-testvérek két 17. hellyel előrébb léptek és 53-ok.

A szörfösöknél szintén az Ezüst-csoportba jutottak csak  a magyarok. A teljes összetett listán Gádorfalvi Áron kilenc futam után 56., Nickl András 58. A nőknél Cholnoky Sára 51.

Eredmények:

http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014.php?view=schedule&rgtaid=13866&regattaid=13866#results__13866

8 futam után Berecz olimpiai szinten belül!

Ma a a santanderi ISAF világbajnokságon a finnesek Arany-csoportjában két futamot teljesítettek. Ezeken Berecz Zsombi 21. (ez a kiesője) és 10-ként ért célba. Ezzel összetettben feljött a 15. helyre, amely a nemzetek sorrendjében 11. Mivel ezen a világbajnokságon 12 nemzet szerezhet olimpiai indulási jogot, jelenleg megfelelő pozícióban van! 

Jó lenne, ha ezzel véget érne a verseny, és nem kéne tovább küzdenie és számolgatni, mert ha újabb, második kiesőfutamot is lehet számítani, az néhány mögötte állónak kedvező. TÉVESEN ÍRTAM: Nincs két kieső! Bár ezt kissé nehéz megállapítani, mivel a verseny honlapján nem  található versenykiírás... De például női 470-ben sincs, pedig már tíz futamot teljesítettek. Na, legalább emiatt nem kell izgulni! (ruji)

Persze nem kell, és nem is érdemes azt kívánni, hogy ne legyen több futam! A szurkoló ugyan megteheti, de a versenyzőnek ez nem lenne jó lelki állapot. Ráadásul Zsombi az elmúlt másfél évben világversenyeken is mindig folyamatosan javuló teljesítményre volt képes. Lelkileg erősebb a többieknél. Vagyis ha futam lesz, még előbbre lép! Az Éremfutamot jelentő 10. helytől kilenc pontnyira van.(Persze kit érdekel most a Medal race! Kit? Hát, talán őt!!!)

A korábbi álláshoz képest a mai két futammal hátra csúszott Zsombi mögé az eddig jól álló görög, olasz, észt és kanadai versenyző, míg a finn Tapio egy pontot faragott a hátrányából. Berecz eddigi helyei: a selejtezőcsoportban 13., 17., 4., 7., és az Arany-csoportban 14., 15., (21.), 10..

Holnap a menetrend szerint még két futam lehet, és 21-én lesz a Finn dingi Éremfutam.

Az új vegyespáros olimpiai osztályban, a Nacra 17 katamaránban jól helyt áll a fiatal magyar csapat, Virág Flóra és Gecse Balázs. Tulajdonképpen az év eleje óta katamaránoznak és vitorláznak együtt, és jelenleg az egyetlen aktív magyar versenyzők ebben az olimpiai osztályban. Az edzőjük Litkey Árpád, aki tornádós versenyzői múltjával a többtestű hajók terén a legtapasztaltabb magyar tréner. Segítségével Flóra és Balázs gyorsan tanulnak.

Ennek tanubizonyságát adják az ISAF világbajnokságon Santanderben is, ahol a világ legerősebb mezőnyében egyre javuló eredményekkel rukkolnak elő. Természetesen még csak az Ezüst-csoportba férnek be. Az Arany-csoportban olyanok jutottak be, akik már hosszú éveket töltöttek el a katamaránok versenyeinek világában. De Virág Flóra és Gecse Balázs szépen lépdelnek előre a ranglétrán.

A mai napon négy futamot rendeztek a Nacra 17 Ezüst-csoportnak. Az elsőn kitűnően vitorlázva a 11. helyen futottak be a 34 hajós csoportban, majd egy még szintén elég jó 21. hellyel folytatták. Ám a következő kettő eredménylistáján DNF olvasható a nevük mellett, ami azt jelenti, hogy nem futottak célba. Erről a két futamról, illetve az egész napról küldött információt Virág Balázs, Flóra édesapja:

"Ma 4 futamot bonyolítottak mindkét csoportnak Nacra17-ben. 20-25 csomós szél fújt, amiben nagyszerűen teljesítettek Flóráék.  Az első futamban 7. helyen vették az első bóját, végül a remek 11. helyen futottak be. A második futamban 21.helyet érték el. (Összetettben futamról-futamra jöttek felfelé a 60.helyről már az 55.helyen álltak.) A harmadik futamban sajnos hátszélben eltört az orrsudaruk, ezért feladni kényszerültek a futamot. Ebben a futamban is 20. helyen belül álltak éppen. Sajnos utána még egy negyedik futamot is elindítottak, így két DNF-et kaptak ma, és visszaestek a 61.helyre. Szerencsére tudták estére pótolni az orrsudarat. Holnapra 3 futamot terveznek még. Nagyon elszántak a fiatalok,hogy feljebb jöjjenek holnap."

Ma Santanderben az ISAF világbajnokságon nem fújt elég és megfelelően stabil szél ahhoz, hogy megrendezzék a Finn osztály kilencedik és tizedik futamát. Tehát a verseny eredménye nem változott, és mivel holnap már csak az Éremfutamra kerül sor, így biztos, hogy Berecz Zsombor megszerezte az olimpiai kvalifikációt!

Talán minden korábbi olimpiához képest most a legnehezebb indulási jogot szerezni, hiszen mindössze 24 Finn versenyez majd Rióban. Santanderben volt az első kvalifikációs lehetőség. 12 nemzet szerezhetett indulási jogot, és Berecz Zsombor élt a lehetőséggel! Pedig a ma lehetséges legerősebb mezőny, 33 nemzet 78 versenyzője vett részt a santanderi futamokon.

Mondhatni a papírformának megfelelően kvalifikált, hiszen két éve ott van a finnes élmezőnyben, ahogy azt a legutóbbi világ- és Európa-bajnokságokon, vagy Világkupa futamokon is igazolta. 

De papírforma ide vagy oda, nagy nevek maradtak ki, akik szinte biztosra vehették bejutásukat. Nem szerzett kvótát például a Londoni Olimpián 4. helyezett holland Jan Postma, vagy a 6. lengyel Pjotr Kula. Nem fért be az élmezőnybe az aktuális világbajnok, a brazil Zarif sem (igaz ő házogazdai jogon indulhat majd).

De ott lesz Rióban Berecz Zsombor, aki nem pusztán a harmadik olimpiáján vesz majd részt, de most, immár Finn osztályban a tudása alapján jó eredményt is elérhet.

A Santanderben Finn osztályban olimpiai kvalifikációt szerzett nemzetek: GBR, CRO, FRA, NZL, NOR, USA, SWE, DEN, SLO, AUS, HUN, FIN.

Zsombi, bocsánat!

Talán Te szívesen versenyeztél volna még Santanderben. Talán Te kételkedés nélkül hittél abban, hogy innen is előrébb tudsz kerülni, hiszen folyamatosan javítottál az öszetett helyezéseden a világbajnokságon. Talán Te hajtottál volna arra, hogy bejuss a legjobb tíz közé, és részt vehess a Medal Race-en. Hiszen az is csak kilenc pontnyira volt már. Talán szívesen überelted volna a tavalyi világbajnoki hetedik helyedet.

Bocs, de mi, földhöz ragadt szurkolók, haverok és barátok itthonról kidrukkoltuk, hogy ne legyen több futam. A nyolcadik után végre bekerültél összetettben a nemzetek sorrendje legjobb tizenkettőbe, olimpiai kvalifikációs szinten belülre. Gondoltuk slussz! Legyen most vége!

Szép dolog az Éremfutam, a világ tíz legjobb egyikeként a tribün előtt hajtani a duplapontos döntőben. De mi, itthon, vízen és szárazon úgy gondoltuk, a fő cél most a kvalifikáció. Az pedig megvan ebből a nyolc futamból.

Na most azt, hogy ezen a bizonyos napon ne legyen már versengésetek Santanderben, azt úgy csináltuk, hogy hazai pályát szerveztünk neked! A hazai pálya pedig a Balaton. Lássuk be, ha itt három napig jó szél fúj, a negyediken többnyire csak valami használhatatlan pörgő-forgó limány szokott lenni, amire nem lehet pályát rakni. Vagy éppen totál flaute jön parti halasztással.

Déltől sűrűn ránéztem a netre, hogy mi történik. Nem mintha a santanderi honlapon bármit is látni lehetett volna a héten. Az élő grafikus közvetítést egyszer sem sikerült beélesítenem, a híreket meg jórészt csak másnap rakták fel, és azokban olykor elfelejtettek írni olyan bagatel semmiségekről, mint például a szél ereje...

De most déltől sokat néztem a netet. Kívántam a hazai pályát, és kerestem az itt-ott lelkesen blogolókat. Közben a Balatonon zajlott az élet. Laser Európa-Kupa, Optimist és 420 verseny, de persze olyan is akadt, aki csak edzést tartott.

Délután kezdtek hívogatni a vízről a haverok, hogy „na, mi újság, mit látsz a neten?”.

Az világos volt a blogokból, hogy a versenyrendezők elsősorban a 470-es Medal Race-ekre koncentrálnak. Hát sokfelé nem tudtak figyelni a lelkemék! Korábban is már ívben tettek az Ezüst-csoportokba kerültekre. Azoknak tulajdonképpen véget ért a világbajnokság a négy selejtezőfutam után. Örülhettek, ha egyáltalán méltóztattak őket kivinni, hogy legalább néhány futamot még vitorlázhassanak. Aztán lehet, hogy még azt a menetet is le kellett lőni, mert jött át a pályán a pici tankerhajó, amelyik egyébként ott menetrend szerint mindig ugyanakkor jön...

Szóval nézem a netet. Lássuk: „latest news”. Napi blog. Tőmondatos semmik. Hírnek kevés, idegesítésnek sok.

Egyszer csak a hivatalos honlapos blogoló délután kettőkor beírja a nyájas olvasónak, hogy most majd kicsit visszaesik a tudósítás, mert ők ugye elmennek ebédelni, hiszen ilyenkor már ennyit igazán megérdemelnek.

Löncs paket hombre! Tán belehalnál, ha egyszer nem a pincér tolná eléd a cuccot, ha már te tudósítasz a fél világnak? Próbáltál már valaha az öledbe morzsázni? Innánk a szavadat vaze, ehelyett te iszod a sörödet! Ja tudom, mányáná...

Addig is kőkeményen dolgoztak! (Ja, nem mondtam, hogy ketten voltak a hatalmas feladatra?) A 470-es Medal race-ek közben feltettek öt, nem, nem, inkább 6-6 mondatot! (Huba kérlek, most ne számolj utána, hogy pont annyit, jó?!)

De legalább a finnes Robert Deaves blogjából kiderült, hogy parti halasztás van, a szél 210 fokról fúj, viszont - igen helyesen - döglődik, és északit várnak. Mennek a 470-es Éremfutamok, de a finnesek és mások parton vannak. Aztán, hogy kimennek, mert a szél már 7-8 csomó.

A fenébe, ebből futam lesz!

Tudom én, hogy jó vagy Zsombi, és levered őket, mint vak a poharat, de minek komplikáljuk? Tekerünk egyet pszihésen azon a hazai pálya dolgon, és ahogy kiértek a vízre, szépen ki is vasalódik a világ.

Hív Pallay Tibi a Balaton közepéről – edzést tart a gyerekeknek – kicsit hümmög, mert szerinte se kéne már futam. Szekeres Laci a Laser Európa Kupát fotózza, de valójában optikai varázzsal simítja az Atlanti-óceánt. Gondolom a helyszínen Cserta Gábor ezt még hatékonyabban teszi Robert Deaves mellett a motorosban.

Pata is hívogat folyton, pedig Zsombi nem az ő cuccával megy, de ilyenkor ez kit érdekel? Különben is ott van neki az árbocával Bambi, a horvát a második helyen... (Figyelem, ez az írás termékbemutatót tartalmaz...)

Én mondjuk most kimegyek fát vágni! Az jó kis elfoglaltság ilyenkor. Csak le ne csapjam a kezem! Mert okos a telefonom, de símogatni kell valamivel az arcát, hogy új híreket írjon ki.

Délután 4 óra, és még mindig semmi. De milyen 4 óra okos pajtás? Az enyém vagy a spanyoloké? Hát tudom én? Inkább előveszem a láncfűrészt... Munkával repül az idő elvtársok!

Aztán Holczi hív, hogy Brencsán Ábel mondta vége, nézzek már utána! Azta, mennyien simítottuk a vizet ott alattad!

Látom okoskán, 4 perce fenn van a finnes blogon, hogy vége! Mire hívom a pszihésen terhelt társakat, már van aki tudta. Kicsit fáj, hogy ennyire lemaradtam. Felhívom Pallust, hátha edzéstartás közben neki még friss a hír tőlem is.

Szóval Zsombi, bocsánat! Kiizzadtuk, hogy ne kelljen már küzdeni a vízen.

És bocsánat, mert valójában talán nem is érted izgultunk. Magunkért, önzőn, talán kicsinyesen vágytuk a sikered. Ennyien együtt belepiszkáltunk.

Ha belegondolok versenyzőként hasonló – persze csak távolról hasonló – helyzetben, önmagamnak bevallva vagy sem, de úgy emlékszem nagyon nem vágytam még egy futamra. Mivel annak drukkoltam, hogy ne legyen, ha mégis ellőték a rajtot, be is fürödtem biztosan. Talán ezért (is) nem jutottam arra a szintre, ahová Te már tartozol.

De ami versenyzőként vesztes lelkiállapot, az szurkolóként megengedett. Hát letoltuk a szelet az Atlanti-óceánról ha tetszik, ha nem. Mi az nekünk!

Mit is felejtettem még el?

Ja, igen!

Köszönjük Zsombi!

Ruji

Támogatóink: