Imperia Winter Regatta

Immáron 21. évadjához érkezett a kis olaszországi városkában, Imperiaban megrendezésre kerülő téli regatta, melyen Laser, Laser Radiál, 420 és 470-es versenyzők álltak rajthoz, hogy megmérettessék magukat a négy napos viadalon.

Az idei évben 24 ország versenyzői jelezték indulási szándékukat, ám a megszokottnál valamivel kevesebben álltak végül rajthoz. Legnépesebb mezőny 420-ban gyűlt össze, ahol 72 fiatal páros versengett egymással és az elemekkel. Az idei évben ugyanis az időjárás nem éppen legkedvezőbb oldalát mutatta, s szürke égbolt, szemerkélő eső, hűvös, nyirkos idő és rendkívül enyhe légmozgás fogadta a versenyzőket.

 

A nyitó napon a 470-eseknek és Lasereseknek kettő, 420 és Laser Radiálosoknak csupán egyetlen futamot sikerült érvényesíteni, melyet két napos várakozás követett, így az egy nappal kevesebb versenynappal rendelkező 420-as osztálynak meg kellett elégednie eme egyetlen futammal a három nap során. A többi osztály valamivel szerencsésebb volt, hiszen a 470 és Laser versenyzők egy nappal tovább maradtak, s kihasználhatták a december 8-ra kitisztuló, napsütéses időt, melyben remek szélben 3, illetve 4 futamot sikerült tartani, így ezen osztályok versenyzői végül is megelégedetten zárták a regattát.

 

Hazánkat három osztály versenyzői képviselték, 420-ban három, 470 férfi mezőnyben ugyancsak három, míg a nőknél két egységünk versenyzett.

 

A kevésbé sikeres, - egyetlen futamból álló – 420 versenyen az olasz Cunial Jacopo-Inchiostri Michele páros szerezte meg a győzelmet, a spanyol Mas testvérek és honfitársaik, Paolillo Luca és Iavicoli Pietro előtt. Mieink közül Földesi Péter és Borsos Dániel szerepeltek a legeredményesebben, s végeztek a 19. helyen, míg a Grams Dominik-Rácz Dorottya kettős a 27., Bagyó Áron és Kerekes Zsombor pedig a 35. helyet szerezte meg.

 

470-ben Váradi Imre és Serke Áron a 23. helyen végzett 6 futamot követően, míg Gond Gergely-Bors Máté a 25., Győrffy Bálint és Lillik Ákos pedig a 30. helyen zárta a versenyt, mely győzelmét a német Jasper Wagner-Tobias Bolduan duó szerezte meg.

 

A lányok versenyének éllovasa az orosz Ilienko Vlada-Khrukina Elena kettős lett az észt Umb testvérpár és a német Victoria Jurczok-Josephine Bach páros előtt, míg Péch Fanni és Héjj Eszter a 14., Sipos Orsolya és Zsófia pedig a 15. helyen végzett a 18 hajót számláló mezőnyben.

 

Eszes Bernadett

MVSZ - OÉB/UB

 


EREDMÉNYEK:
http://i-w-r.com/en/home

 

 

 

Támogatóink: