Idén is Vadnai Benjaminé az Európa Kupa

A szeptember 8-11 közöt a Fertő-tavi Breitenbrunnban rendezett Laser Európa Kupa verseny megnyerésével Vadnai Benjamin immár behozhatatlan előnyre tett szert a tizenkét versenyből álló sorozatban a Laser 4.7 osztályban az U18-asok között. A sorozat értékelésekor az elért négy legjobb eredményt veszik figyelembe és az osztály magyar bajnoka már négy helyszínen győzött  (és van még egy negyedik helye is). A 2011-es sorozatból három verseny van hátra, de már senki nem érhet a nyomába.

A breitenbrunni versenyen Benji legyőzte az aktuális Európa-bajnok svájci Sebastien Schneitert is.
Rövid beszámoló a breitenbrunni versenyről Vadnai Pétertől:
"Nyugati front fogadta a verseny előtti napon bemelegítő edzésen résztvevő versenyzőket.
Első nap 12-18 csomós szélben a szélcsíkokra kellett vitorlázni. Benji remekül kihasználta ezeket a körülményeket ,sebessége mind kreuzban, mind hátszélben kiváló volt. Két első hellyel zárta a napot.
Második nap még érvényesült a fronthatás, bár a szél ereje gyengült, kiszámíthatatlan lett. Benji az első futamot nyerte,amit bőszeles sebességének köszönhetett. A második futamban vezető pozícióból egy szélkihagyás miatt visszaesett a 13.helyre, ahonnan nagyot küzdve a 3. helyig sikerült feljutnia. 
A következő két napon szélcsend és teljesen "olaj" víz, balatoni feeling várta a versenyzőket. Így Benji négy futamból egy kiesővel biztosan nyert, megelőzve nagy riválisát az  idei Európa-bajnok Sebastian Schneiter-t.
Ezzel négyre növelte Europa Kupa futamgyőzelmeinek számát, és összesítésben behozhatatlan előnye lett."

Támogatóink: