Hyeres Olympic Week

  1. Olimpiai Hét - Hyeres Világkupa sorozat
  2. április 24-30. Hyeres (F)

 

 

 

Ez a verseny általában erős szélben zajlik, de idén megtréfálta az időjárás a résztvevőket. Kevés futamot sikerült csak megrendezni, azokat is gyenge szélben, így ezúttal azok is jó eredményeket tudtak elérni, akik nem kedvelik a nagy szeles futamokat. Volt olyan nap, amikor a teljes 49-es mezőny este fél tízkor jött be a vízről, mert olyan későn tudtak csak futamot rendezni nekik.

 

Magyarországot több hajóosztályban is képviselték versenyzőink. Kimagasló eredményt ért el a 470-es Szigethi Botond-Joó Kristóf páros, akik remek szerepléssel 90 egység közül a 36. helyen fejezték be a versenyt. A másik magyar 470-es egység ezúttal nem jutott be az arany csoportba, de sok esélyessel történt ugyanez a gyenge szél miatt. Az ezüst csoportban azonban a Sallai-Perjés kettős is magára talált, és a futamok során második helyet is sikerült elérnie.

 

Jól szerepelt finnben Pál Gaszton is: 52 vitorlázóból a 27. pozíciót érte el. Sajnos Beliczay Márton az utolsó három futamban nem tudott rajthoz állni, mert még kint a vízen egy orosz versenyző nekiütközött a vadonatúj hajójának, amely teljesen összetört.

 

A legnépesebb mezőnyben, a lasereseknél Berecz Zsombor jól kezdett, egy 12. és egy 11. helyet is megszerzett, majd bejutott az arany csoportba és végül 140 induló közül a 44. helyen végzett. Tomai Balázs középmezőnyben fejezte be a viadalt, Arató Richárd pedig, aki már január óta Franciaországban a SailCoachnál edz és készül a versenyekre, sajnos tudőgyulladás miatt nem tudott végig versenyezni.

 

Laser Radialban a két magyar női résztvevőnk egymás mögött végzett, Hegedűs Fanni és Karé Réka 80 indulóból az 56. és az 57. helyen végzett a versenyen, pedig mindketten fejeztek be futamot a 7. helyen is.

 

Két magyar szörfösünk közül Detre Dia (Kenese Marina Port) a 21. helyen végzett. Fizikailag és szellemileg is küzdelmes volt a gyenge szeles futamokat teljesítenie, és sok olyan versenyzőt megelőzött, akik jó eredményeket szoktak elérni. Gádorfalvi Áron a 90 indulóból a mezőny második felében fejezte be az hyeres-i olimpiai hetet.

 

 

Eredmények:

 

470

  1. Szigethi Botond-Joó Kristóf (BYC-VVSI)
  2. Sallai Gábor-Perjés Bálint (VVSI)

 

Laser

  1. Berecz Zsombor (VVSI)
  2. Tomai Balázs (BYC)
  3. Arató Richárd (YCBP)

 

Laser Radial

  1. Hegedűs Fanni (BYC)
  2. Karé Réka (BYC)

 

Finn

  1. Pál Gaszton (BYC)
  2. Beliczay Márton (Alba Regia)

 

Szörf női

  1. Detre Dia (Kenese Marina Port)

 

Szörf férfi

  1. Gádorfalvi Áron (Kenese Marina Port)

 

 

Részletes eredmények a verseny honlapján (http://sof.ffvoile.net/) érhetőek el.

 

Támogatóink: