Hol tart a legjobb magyar hajó?

A szerdai versenynapot követően már 5 futamon van túl a Dragon Eb. Az élen egy orosz hajó áll, a legjobb magyar egység a Johanna fedélzetén a 11. helyről várja a folytatást.

Szerdán két futamot rendeztek a balatonfüredi Dragon Európa-bajnokságon: délután két óráig a forgolódó keleties szélben versenyeztek a mezőny tagjai. Az élen komoly változás történt: a szerdai versenynapot az első helyről kezdő - a magyar bajnokság nemzetközi győztesének járó trófeát elnyerő - orosz csapatot korai rajt miatt kizárták. Így Dmitrij Szamohin hajója visszaesett a negyedik helyre. Az első helyen öt futam után egy másik orosz egység áll: Anatolij Loginov, Alekszander Salagin és Vagyim Statszenko hármasa. Őket a német Jens Rathsack által kormányzott, de monacói színekben induló hajó követi alig 1 pontos hátránnyal. 

A magyar hajók is értek el részsikereket. Az első futam legjobb amatőrjének bizonyuló Tenke Péter a negyedik futamban az első bójánál még harmadiknak fordult, de később visszacsúszott a 14. helyre. A legjobb magyar hajó, a Johanna (Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly) a 11. helyen áll. A verseny csütörtökön délután újabb futamokkal folytatódik, a verseny pedig pénteken zárul. 

A részletes eredmények itt érhetóek el. A Magyar Dragon Szövetség sajtóanyaga pedig itt olvasható. Fotók: © Mag Andrea/Magyar Dragon Szövetség

A Dragon Európa-bajnokság rendezése csak támogatókkal és kiváló partnerekkel lehetséges. Ezért a szervezők köszönetet mondanak a verseny támogatóinak és partnereinek: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Marinepool, Novofer Zrt., Dell EMC, Quantum Sails, Homola Pincészet, Szt. Donát Pincészet, Kreinbacher Birtok, Öregtanya, Hotel Silverine, Balatoni Hajózási Zrt., Live PR, SailingBooks.hu valamint Hungária Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség.

További információk:

A Dragon Európa-bajnokság honlapja: www.dragoneuropeans2018.hu
Közösségi média: https://www.facebook.com/dragoneuropeanshungary
e-mail: hello@dragoneuropeans2018.hu


Csatolt képek:

Támogatóink: