Hírek a hídról - nagyobb fejlesztések a Viharban

Újabb eseménydús hónapon vagyunk túl és még közelebb kerültünk a versenyszezonhoz. Örömteli, hogy a kiküldött kérdőívünkre rengetegen válaszoltak és számos érdemi felvetés érkezett. Fontos újdonság az is, hogy a Vihar rendszerben három nagy volumenű fejlesztés lesz az idén, az egyik a sportorvosi engedélyeket, a másik az adatvédelmi szabályokat érinti és jön az online fizetés is. 

Köszönjük a rengeteg választ!

A Magyar Vitorlás Szövetség az idén kérdőívet küldött ki a versenyengedéllyel rendelkező sportolóknak, hogy feltérképezze, miként fejlődhetne jobban a sportág és az MVSZ szolgáltató tevékenysége. A kezdeményezés célja az volt, hogy kialakuljon egy párbeszéd. Várakozásainkat messze felülmúlva több mint 1100 válasz érkezett tőletek, 639-en pedig teljesen kitöltötték a kérdőíveket. Nagyon köszönjük az aktivitásotokat! A folytatás sem marad el. Egyrészt, valamennyi érdemi felvetéssel foglalkozunk a jövőben és az MVSZ illetékes bizottságai, munkacsoportjai elé terjesztjük. Másrészt a jövőben is lesz majd újabb kérdőív, amelyben kíváncsiak leszünk a véleményetekre. Ugyancsak örömteli hír, hogy megalakult a Magyar Vitorlás Szövetség kommunikációs munkacsoportja, amelynek segítségével a tagszervezetekkel folytatott párbeszéd válik gördülékenyebbé. A kommunikációs munkacsoportba sok tagszervezet delegált képviselőt, az első találkozót már meg is szervezték, így a következő időszakban a munkacsoport megkezdheti az érdemi  munkát. 

Főszerepben a sportorvosi

Bár már korábban is jeleztem, ismét felhívom a figyelmeteket arra, hogy a sportorvosi igazolásokat mindenki intézze el időben! A sportorvosi engedéllyel nem lehet trükközni, nem lehet kijátszani, ugyanis az idén elindul a Nemzeti Sportinformációs Rendszer (NSR),  mely teljesen átláthatóvá, ellenőrizhetővé teszi az engedélyeket. Ide tartozik, hogy az igazolások és engedélyek nyilvántartásának megkönnyítésére, ezen keresztül az érintettekre háruló adminisztráció egyszerűsítése érdekében folyamatban van egy fejlesztés, amelynek köszönhetően a sportorvosi igazolásokat nyilvántartó OSEI-s rendszer összekapcsolódik Vihar rendszerrel. Ez a fejlesztés egy hónapon belül befejeződik, ezt követően lesz elérhető az MVSZ által létrehozott szolgáltatás.

Jelentős fejlesztések indultak el a Viharban 

A sportorvosi engedélyekhez köthető fejlesztés a Vihar rendszert érintő idei három nagy fejlesztés egyike. Emellett az új adatvédelmi szabályokat (GDPR) az MVSZ adminisztrációjában, így a Viharban is be kell vezetni. Ez a fejlesztés szakemberek bevonásával megkezdődött. A harmadik jelentős fejlesztés pedig az online fizetési rendszer létrehozása, amely lehetővé teszi a jövőben a tagszervezetek által kiírt versenyek esetében is az interneten keresztüli fizetést, amennyiben ezt a rendező egyesület úgy állítja majdbe a rendszerben, hogy engedélyezi az online fizetést.. Erre a fejlesztésre vonatkozóan egyébként a kérdőív vonatkozó kérdései között is sok javaslat érkezett, ezt máris igyekszünk megoldani! 

Ne feledjétek, alig másfél hónap és rajthoz állunk május 12-én a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíjon várunk benneteket szeretettel!

Jó szelet:
Holczhauser András
főtitkár