Hírek a hídról

Ezentúl rendszeresen beszámolunk az MVSz-ben folyó fontosabb munkákról.

Új sorozatot indítunk hírrovatunkban. A "Hírek a hídról" fantázianevű levelekben rendszeresen beszámolunk arról, hogy milyen fontosabb tevékenységek zajlottak az adott időszakban az MVSz-ben. Természetesen a hétköznapi irodai ügyeken, a folyamatosan létező "üzemi" meneten túl.


 1. MOB - Találkozó Borkai Zsolttal
  Október 14-én Borkai Zsolt MOB elnöknél dr. Kollár Lajos és Holczhauser András beszámolt a 2013-as eredményekről, és kérte a MOB elnökének kiemelt támogatást az olimpiára készülő versenyzőink támogatásában. 

Október 15-én  dr. Kollár Lajos, Litkey Árpád és dr. Gógl Álmos és Holczhauser  András sportági egyeztetésen vett részt a MOB-ban. Az érintettek beszámoltak a sportágunk jelenlegi helyzetérő l a 2013-as év sikereiről és a 2014-es tervekről.  

NSK-s részletfizetési megállapodással  megnyílt az út a MOB támogatások lehívásához. A támogatási szerződéseket és az elszámolások elkészítettük, várjuk az utalást…


2. Simicskó István államtitkár úr fogadta Dr. Kollár Lajost  
Dr. Kollár Lajos és Holczhauser András beszámoltak az államtitkár úrnak a 2013-as év sikereiről és kérték, hogy sportági felzárkóztató keretben rendelkezésekre álló összegekből a vitorlázás jelentős összegekhez juthasson.   


 1. Kétmillió forint a Kékszalagra
  A BFT pályázatán a Kékszalagra 2 millió forintot nyertünk. A pályázati anyag elkészítéséhez, leadáshoz pályázatíró cég segítséget vettük igénybe. A teljes pályázati anyagot október 25-én postára adtuk.


 2. Titkárság - 
  Személyi változások
  Sabján Vera kolléganőnk külföldön talált munkát, ezen a héten dolgozik utoljára. Köszönjük az eddigi együttműködést!

Bakos Tímea személyében pénzügyi adminisztráció területén jártas és tárgyalási szintű angol nyelvtudással rendelkező  munkatársat vettem fel. Az irodavezetői posztot novembertől Bakóczy Zsuzsa kolléganőnk tölti be.

Terveink között szerepel, hogy a leendő Sportigazgató munkáját segítendő – kifejezetten  szakmai feladtok adminisztrációjával foglalkozó - vitorlázáshoz közelálló, angol nyelvtudással rendelkező munkatársat foglalkoztassunk.

 

 1. MVSz-VMSz  -  Együttműködés kialakítása
  Az elnökség és  Versenysport Bizottság kérésére Holczhauser András megkezdte az előkészítő egyeztetéseket Bagyó Sándorral a VMSz elnökével. A tárgyalások kapcsolódási pontok felkutatásával kezdődtek meg, a decemberi elnökségi ülésen Bagyó Sándor úrral beszámolunk az együttműködés  konkrét irányairól, felelőseiről.

 

 1. EventArt-MVSz    -    Vitorlázás újság
  Az EventArt Kft. megkezdte az eddig kifizetetlen újságíró számlák rendezését, a június-júliusi lapszám kifizetésre került, ígéretük szerint a novemberi első elnökségi ülésig az augusztusi tartozásokat is rendezik, mellyel lehetőség nyílik a 85%-ban készen  álló szeptemberi lapszám megjelenése. A további együttműködés formáját és lehetőségét vizsgálni szükséges.

 2. Budapest Boat Show  -  Fővédnök az MVSz elnöke
  A Budapest Boat Show fővédnöke dr. Kollár Lajos. Az MVSz együttműködési megállapodást kötött a Boat Show szervezőjével . Az ebben foglaltak szerint részt vesz  a rendezvény szakmai  előkészítésében és webes felületein promotálja  rendezvényt  és mint kiállító jelen lesz az eseményen.

 

 1. Versenyrendelkezések és Versenyutasítás módosítása  -  Új, hasznos változások
  Ezúton is szeretném megköszönni  Versenybíró- és Versenyrendező bizottság  munkáját a VR és VU módosításának előkészítésében. Köszönöm a NB és VB javaslatait, melyekkel segítették a munkát. A módosításokkal kapcsolatos egyeztetés október 30-án zajlott, egy-két pontban november folyamán tovább folytatódnak.  A  jövő évi VU és VR rendelkezései  elfogadására következő  elnökségi  ülésen kerülhet sor.

  9.
  Versenynaptár  egyeztetés  -  További egyeztetések
  A Versenynaptár egyeztetés 2013. október 30-án történt. Az igények leadása hiányos volt, sok nyitott kérdés maradt, ezért további egyeztetésre van szükség. Köszönöm Kőváry István előkészítő munkáját!

  10. 
  Solum-Invest Kft-balatonfüredi telep  -  Megnyugtató fejlemények
  Dr. Fonyó Károlynál jártam, a telep és az MVSz együttműködéssel kapcsolatban folytatott beszélgetésünkből kiderült, hogy a telepen 2014-ben építkezés nem kezdődik. Az építkezés tervek szerint  a terület egy egészen kicsi részét érinti majd. Fonyó úr biztosított arról, hogy a terület hasznosítása során a vitorlázás élvez prioritást, az MVSz maradhat. A házirend betartása, ill. egyéb apróbb kérdésekben Kovács György telepvezetővel szinte napi kapcsolatban állok. A jövő évi bérleti szerződés tárgyalását november folyamán megkezdem és a decemberi elnökségi ülésen beszámolok róla.

 

 1. Egyezetés a Klasszikus flottával  -  Klasszikus javaslatok
  Ígéretünkhöz híven megkezdtük az egyeztetéseket a klasszikus flotta kéréseivel kapcsolatban.

 2. Téliesítés  -  Motorosok  a parton
  Kőváry István technikai vezető az eszközök kivételét és téliesítését elvégezte. A motorosok állapotáról – javítási igényeikről stb. - a várhatóan november közepéig szerelőtől és Istvántól kapott beszámoló után referálok. Köszönet Istvánnak az egész éves munkájáért!

 

 1. Ranglista díjkiosztó  -  2013-as sikere
  A 2013-as évi ifjúsági és olimpiai osztályok ranglista díjkiosztóját a Balatonfüredi Sport és Szabadidő Központban az évadzáró verseny szombatján tartottuk. A szerény kötségvetésű rendezvényen kb. 180-200 sportoló, szakvezető és szülő jelent meg.

Jövő évben amennyiben a anyagi lehetőségeink javulnak, javaslom e fontos rendezvény színvonalának emelését. 

 

 1. IT- és honlap fejlesztés
  A 89/2013 (10.1) határozat alapján a Microsoft és a Future of Media is megkezdte munkáját. Rövidesen O365 próbaüzem megkezdődik, a honlap arculati terveinek készítése folyamatban van.

 

Holczhauser András
MVSz főtitkár