Halasztás után tempós futamok - a fair play is szerepet kapott

Két-két futamra került sor szombaton az MVSZ Nagyhajós Bajnokság szombati versenynapján. Így már nyolc futamon vannak túl a hajóosztályok. Szombaton még egy rendkívüli esemény is történt.  
Felemásan alakult az MVSZ Nagyhajós Bajnokság harmadik - szombati - versenynapja: a szélcsend miatt parti halasztással indult. A kormányosi értekezleten viszont még adtak esélyt annak a rendezők, hogy kora délután megérkezik szél, így is lett.
Fél 1 után a rendezők még mérték a szélerősséget, hogy lesz-e értelme elrajtoltatni a hajóosztályokat. Nem sokkal később kiment a mezőny és nasütésben, a 10-15 csomós délnyugati szélben az Alfa és a Bravó pályán 2-2 futamra került sor valamennyi hajóosztálynak.
A második futamon a fair play is szerepet kapott: a Meléna 15-ös jolle a versenyhelyzetben bójafordulónál felborult, azonnal megtelt vízzel.
A Csér nevű 15-ös jolle (Miklós Tibor kormányos, Miklós Levente, Miklós Tamás, Szalai Réka Adrienn) csapata pedig első helyről kiállva azonnal segítségükre sietett. Ráadásul a 15-ös osztály tagja pedig a futam után szintén "mentek" segíteni a Meléna csapatának. 

A harmadik versenynap - még az óvási tárgyalások előtti - eredményei az MVSZ Nagyhajós Bajnokság ONLINE HIRDETŐTÁBLÁJÁN ITT TEKINTHETŐ MEG. 


Csatolt képek:

Támogatóink: