Hajrázik a Yardstick Trophy - kiderül az is, melyik hajó, hogy áll

Még két verseny, az Őszi Regatta és a Dér Kupa van hátra az idei Yardstick Trophyból. 

Végéhez közeledik az idei Yardstick Trophy-sorozat: október 20-án lesz az Őszi Regatta, november 3-án pedig a  El-Yacht Dér Kupa, mindkettő Balatonkenesén. Az Őszi Regattáról és a Dér Kupáról szóló legfontosabb információk - például a versenykiírás - a csatolt fájlokban olvashatóak. 

Mi a célja a Yardstick Trophynak?

A Magyar Vitorlás Szövetség a Yardstick Trophy-sorozatot a szabadidős, nagyhajós versenyvitorlázás népszerűsítése érdekében indította el.  Ezeken a versenyeken a kezdők tapasztalatokat gyűjthetnek a rutinos vitorlázóktól, megtanulhatják és begyakorolhatják a sport sajátosságait és egyéb biztonsági szabályait. Az egyik legnagyobb előnye a Yardstick Trophy-versenyeknek, hogy nem kell versenyengedély az induláshoz.

A Yardstick Trophy ráadásul hozzájárul a vitorlázók közösségének bővüléséhez és segíti a vitorlázás társadalmi elfogadottságának növelését. Szerepe van a Balaton turisztikai fejlődésében, többek között abban, hogy többen látogassanak el a tóhoz. Ezzel párhuzamosan segíti, népszerűsíti a rendező egyesületek marketingtevékenységét. Yardstick Trophy-versenyek szervezésében részt vesz a Balatonfüredi Yacht Club (BYC), a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), a Spartacus Vitorlás Egylet (SVE), a Kenese Marina Port VSE (KMP VSE) és a Compass SC.

Az idei Yardstick Trophy-sorozat Yardtsick-kategóriákra bontott eddigi eredményei a csatolt fájlban (xlsx) találhatóak.  (A különböző Yardstick-csoportokra vonatkozó eredmények az Excel munkalapjain szerepelnek. A cikk megjelenése óta módosult az eredménylista, az csatolt fájlban a legfrissebb rangsor olvasható). Az El-Yacth Dér Kupa szervezőinek beharangozója pedig itt olvasható.

A fotó illusztráció - Forrás: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt fájlok:

Támogatóink: