Hagyományteremtő találkozó, vitorlázással

Az MVSZ a Professzorok Batthyányi Körét látta vendégül Balatonfüreden.

Október 19-én a Magyar Vitorlás Szövetség a Professzorok Batthyányi Körét látta vendégül Balatonfüreden. A PBK-ról köztudott, hogy polgári értékrendet maguknak valló egyetemi tanárok alapították 1995-ben. A kör tagjai tekintélyüket, tudásukat és tapasztalataikat felhasználva számos hazai és nemzetközi - a közéletben felmerülő és a jövőt befolyásoló - kérdéssel kapcsolatosan közzé tették véleményüket.

A Vitorlás étteremben Dr. Kollár Lajos az MVSZ elnöke (aki maga is a kör tagja) üdvözölte a megjelenteket és tájékoztatást adott a szövetség helyzetéről. Ezt követően Holzhauser András az ez évi versenyeredményekről és az élsport helyzetéről, Sigmond András az utánpótlásnevelésről tartott tájékoztatót.

Bakóczy Kálmán az MVSZ jótékonysági programjait ismertette és beszélt az SOS Gyermekfalu, a mozgássérült, a leukémiás, daganatos és Down-kóros gyermekek, valamint a rendőrárvák számára szervezett vitorlás programokról.

Bóka István Füred város polgármestere is üdvözölte a jelenlévőket. Ismertette a város sportéletét és a jövőre vonatkozó elképzeléseket. Az ebédet követően élményvitorlázásra került sor a Tabu és a Rosa kormányosaival.

Az eseményt a Magyar Vitorlás Szövetség hagyományteremtő céllal szervezte meg.
 

 

Támogatóink: