Gyenge szélben kezdődött az Optimist bajnokság döntője

A selejtező utolsó futamához hasonló kondíciók mellett kezdődött a döntő a be light Optimist Országos Bajnokságon. Ugyancsak a nyugati medencében, ugyancsak nagyon könnyű – 3-5,5 csomós – brízben, ám ezúttal északkelet-keleti szélben vágott neki a versenynek az immár Arany és Ezüst csoportra osztott mezőny.

A rendezőség a lehetőségeket szinte a végletekig kihasználva Szántód elé tette a pályát, de így is komoly veszély fenyegette a futam befejezését. Az eddigiekhez képest kifejezetten rövid pályán északról fokozatosan szívódott fel az amúgy sem nagyon combos szél, bár legalább nagy újraosztások nem voltak.

Így az Arany csoport korrekt gyenge szeles futamot tudott teljesíteni, ők levitorlázták a teljes pályát – a mezőnyt ebben a szélben is az esélyesek  vezették, bár a korábban kifejezetten elől vitorlázó ausztrál Blake Wilson ezúttal nagyot kapált, csak a 31. helyen tudott befutni.

Az mintegy 10 perccel később rajtolt Ezüst csoport versenyzői azonban már nem tudták befejezni a teljes futamot, ők az utolsó előtt szakasz végén, a kapunál befutottak, de egy versenyző így is kicsúszott a 20 perces limitidőből.

Az Arany csoport elején a záró nap előtt az első hat közül három Szparis (a 3.,a  4., és 6. helyen szerepelnek) egység mellett a BYC-es Bányai Attila vezeti a mezőnyt, a második pedig a THE-YKA versenyzője, Benyó Máté, őt a földvári Szabó Roni Oszkár követi.

Eredmények a a negyedik nap után: ARANY csoport és EZÜST csoport


Csatolt képek:

Támogatóink: