A Gyapjas-testvérek Olaszországban edzenek

A legjobb magyar 470-es kettős, Gyapjas Balázs és Zsombor is külföldön készül a 2017-es szezonra.  Olaszországban a Földközi-tengeren, Imperiában jártak január végén és ott is folytatják edzéssel, versenyzéssel.

Az alábbi beszámolót Gyapjas Zsombor küldte: 

"Az év első edzőtáborát Impériába terveztük egy olasz edzővel, Simon Sivits Kosutával. Januárban a hajó fejlesztésével, a megfelelő anyagi háttér megteremtésével, és persze a megfelelő erőnlét és súly elérésével foglalkoztunk. Az edzőtábor szervezése nehezen indult mivel motoros és busz nélkül álltunk 3 nappal az indulás előtt. Szerencsére a Vitorlás Szövetség kisegített a bajból így 24-én el tudtunk indulni. Az úton lefelé megismerhettük jobban új edzőnket aki nem kis karriert futott be 470-es hajóosztályban.

Az edzések során szerencsénk volt az időjárással, mivel egy nap kivétel mindig közép (13-16 csomó) vagy erős (18-23 csomó) szélben tudtunk vízre szállni, amit nekünk a leginkább kellett gyakorolnunk. A vízen egy teljesen új edzés módszert sajátítottunk el. Napról napra egyre lendületesebben tudtuk magunkba szívni azt a magas szintű tudást amivel az edzőnk segített minket. Az edzést egyből egy rövid megbeszélés követte, ahol a nap pozitív és negatív dolgait egyaránt végig beszéltük 

A szállásra felérve kis pihenés után egy kis futás és kondi következett. A napot mindig egy körülbelül 1,5 órás megbeszéléssel zártuk, aminek a témája mindig más és más volt, leginkább az állítások és a következő Európa-bajnokság helyszínének és szeleinek tökéletes megismerése.

A következő edzőtábor a jövő héten fog kezdődni ugyanitt, amit egy verseny követ, ahol remélhetőleg pontos képet kapunk arról, hogy halad a felkészülésünk és min kell még csiszolni. Erre a versenyre és az edzőtáborra a Zaoli team edzője, és vitorlafejlesztője Andrea Mannini hívott meg minket. Ezután február végétől a felkészülést Pálmán folytatjuk egy három részből álló edzéssorozattal a német és spanyol csapattal.

Köszönjük mindenki segítségét!"


Csatolt képek: