GO Boating - Ellepték az általános és középiskolások a Kékszalag PORT kikötőt 

Balatonfüred, 2024.06.20. Közel kétszázötven, a Balaton térségében élő általános és középiskolás diák ismerkedhetett meg a vitorlázás sporttal Balatonfüreden, a Kékszalag PORT kikötőben, a GO Boating napok keretében.  

 

A 2024-es tanév utolsó hetében GO Boating elnevezéssel ingyenes vitorlás nyílt napot szervezett a Magyar Vitorlás Akadémia, együttműködésben a Kékszalag PORT kikötővel. A programra a szervezők a Balaton térségében működő általános iskolák tanulóit, valamint a térség középiskolás diákjait hívták 

Három nap alatt, mintegy 250 tanuló érkezett Balatonfüredre, köztük a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium diákjai, a felsőörsi Malomvölgy Általános Iskola, a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola tanulói, valamint a Balatonfüred Kézilabda Akadémia növendékei és a Veszprémi Egyetemi SC U17 női futsal csapat tagjai.  

A résztvevők betekintést nyerhettek egyebek mellett a hazai hajózás történetébe, hallhattak a Kékszalag tókerülő múltjáról és jelenéről, valamint megismerhették a nemzetközi vitorlássikereket. A nap folyamán bepillanthattak a Kékszalag PORT működésébe, mindennapjaiba. A program csúcspontja a vízreszállás volt, többféle vitorlással, köztük katamaránokkal szelték a hullámokat.