Folytatódnak a versenyek!

Április első hétvégéjén elindult a versenyszezon, húsvét után pedig Balatonföldváron és Agárdon is folytatódnak a versenyek!

A Spartacus Vitorlás Egylet április 14-16. között rendezi meg a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Évadnyitó Ifjúsági Kupát Balatonfölváron.

NEVEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

A versenyen az Optimist Osztályszövetség tagjai indulhatnak, melynek díja 15.000 Ft/fő, a külföldi versenyzőknek április 8. után 50 EUR/fő.

A magyar versenyzők 2023.04.13-án 18:00 óráig nevezhetnek, kizárólag a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerén keresztül. A külföldi nevezők a spari@spartacus.hu e-mail-címen tudták jelezni részvételi szándékukat és 2023. április 1-11. közötti időszakban.

A helyszíni regisztrációra 2023. április 13. 18:00 óráig van lehetőség a Spartacus VE földvári irodájában.

VERSENYPROGRAM

Amennyiben a nevezett hajók száma meghaladja a 100 hajót, a verseny csoportbontásos formátumú lesz, ebben az esetben selejtező és döntő futamokból fog állni. A csoportbeosztások szabályait a versenyutasítás tartalmazza, mely legkésőbb 2023. április 13-án 18:00 órától elérhető lesz a https://spartacus.hu/versenyeink/f-w-raiffeisenifjusagi-kupa-3/ oldalon.

A verseny helyszíne Balatonföldvártól nyugatra elhelyezett, alkalmanként kitűzött IODA pálya.

Ábra: Spartacus Vitorlás Egylet

Mindhárom versenynapon a selejtező -, illetve a döntő futamoknál is 9:55 a tervezett időpontja az első figyelmeztető jelzésnek. Naponta 3 tervezett futam várható, ebből adódóan a versenyrendezők 9 futamos versenyt terveznek.

A díjkiosztóra április 16-án az utolsó futam befejezése után kb. 1,5 órával a Balatonföldvári Spartacus telepen kerül sor.

A versenykiírás ide kattintva érhető el. 

Hasonlóan a földvári ifjúsági kupához ezen a hétvégén, április 15-16. között kerül megrendezésre az Agárd Idénynyitó 2 is, melynek a szervező egyesülete az Alba Regia Sport Club. Az első agárdi Évadnyitó verseny beszámolója ide kattintva olvasható el. 

NEVEZÉS

A rendező egyesület helyszíni nevezést írt elő, melyre 2023. 04. 15-én, szombaton 08:00-08:30 óra között lesz lehetőség, az agárdi Alba Regia SC klubházban működő versenyirodában. A versenyen csak igazolt vitorlázó versenyzők vehetnek részt, Optimist, Finn, Kalóz, ILCA 4, ILCA 6 és ILCA 7 hajóosztályokban. A nevezési díj az ifjúsági versenyzők számára 3.000 Ft/fő, míg felnőtt versenyzőknek 6.000 Ft/fő, amit a helyszínen készpénzzel lehet kiegyenlíteni.

VERSENYPROGRAM

A versenypályát a Gárdony előtti vízterületen jelöli ki a rendező egyesület és a verseny 6 futamra tervezett, egy nap legfeljebb 4 futam rendezhető.

Az első futam figyelmeztető jelzésének tervezett időpontja 2023. április 15. 10:00 óra, majd azt követően a további futamok ráindítással kezdőnek. A verseny második napjának a rajtjáról a helyszíni hirdetőtáblán lehet majd tájékozódni.

A díjkiosztó tervezett időpontja 2023. április 26. vasárnap, a futamok után a lehető leghamarabb, pontos időpontját a hirdetőtáblán teszik közzé. A díjkiosztó helyszíne az ARSC vízitelepe.

A versenykiírás ide kattintva érhető el.

Jó szelet!

Fotók: Alba Regia Sport Club

Támogatóink: