Folytatódik a hagyomány: nincs Kékszalag Audi nélkül

Az 56. Kékszalag Raiffeiesen Nagydíj második napján, azaz 2024. július 19-én pénteken a márka támogatásával idén is megrendezik az immár hagyományosnak számító Audi Speed Challenge gyorsasági versenyt, ahol a leggyorsabb katamaránok és egytestűek mérhetik össze tudásukat. A helyszínre látogatók szinte testközelből nézhetik meg a közvetlenül a móló előtt zajló sebességi viadalt.

Az egy kilométeres, bójákkal kijelölt versenypálya mindig az aktuális szélirányra van optimalizálva úgy, hogy a hajók a számukra legkedvezőbb szögből kapják a szelet, így a lehető legnagyobb sebességgel tudjanak végig vitorlázni rajta.

2024  Kékszalag

A tavalyi évben hihetetlen látványt nyújtott a Nanushka felborulása, a hajó közvetlenül a kijelölt szakasz teljesítése után „bukott orra”. Szerencsére mindenki épségben megúszta a veszélytelennek nem mondható helyzetet, és a hajóban sem keletkezett jelentős kár. Az Audi által is támogatott, Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty a Kékszalag rekordereként és tavalyi győzteseként idén is jó esélyekkel indul a versenyen.

2024  Kékszalag

A versenyzők mindemellett az Audi jóvoltából testközelből is találkozhatnak a jövő mobilitásával: az Audi Shuttle-nek köszönhetően a Kékszalagra nevezettek a legújabb modellekkel közlekedhetnek Balatonfűzfő és Tihany között.

Több ponton is találkoznak az Audi márka és a Kékszalag legfontosabb értékei: fenntarthatóság, kitartó, állandó innováció, a természeti környezet tisztelete, a biztonságra törekvés és a dinamizmus.

A hagyományokhoz híven idén júliusban is visszatér Balatonfüredre az Audi, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj fő mobilitási partnereként. A négykarikás márka nem csupán támogatóként szerepel a sportág ünnepévé vált versenyen, hanem aktív közreműködőként számos programot is kínál a Kékszalag fesztiválra látogatóknak.

2024  Kékszalag

Sokan már tudják, hol kell keresni az Audi standját a rendezvény alatt: ahogy eddig, úgy idén is a Vitorlás téren. Itt mutatja be a négykarikás márka a magyar piac számára legújabb modelljét, a teljesen elektromos Q6 e-tront. A prémium SUV-modell kiemelkedő elektromos menetteljesítményével, progresszív formavilágával és digitális újításaival – stílszerűen kifejezve – az Audi márka legújabb zászlóshajója.

Ami egy elektromos autónál mindenkit érdekel, az a hatótáv. A Q6 e-tron felszereltségtől függően 540-625 kilométert tud megtenni egy töltéssel, ez mindössze 10 perces nagy teljesítményű töltéssel akár 255 kilométerrel növelhető. Az beépített navigáció segít az optimális töltés megtervezésében is, a kívánt útvonal mentén. A 285 kW motorteljesítmény akár egy nagyobb hajó vontatásához is bőven elegendő. Az áramvonalas,minden igényt kielégítő külső és a belső kialakításáról pedig mindenki meggyőződhet a helyszínen!

Az Audi minden versenyzőnek jó szelet, sok sikert kíván az idei Kékszalagon!

/támogatói tartalom/

Támogatóink: