Földváron lesz a NAU 330-as bajnokság

Többszörös magyar, európa- és világbajnok versenyzők várhatóak az indulók közt.

Első alkalommal rendezik saját szervezésben a NAU330 osztály bajnokságát Balatonföldváron augusztus 22 és 25. között. Az osztály tagsága a Spartacus Vitorlás Egyletet kérte fel a bajnokság megrendezésére. Az előzetes jelentkezések alapján várhatóan 16-17 egységből álló mezőny gyűlik össze a balatonföldvári vízterületen. Az is biztosnak tűnik, hogy a korábbi években már az osztályban versenyző vitorlázók mellé magyar, európa- és világbajnok versenyzők is beszállnak a NAU330 egységek játékába. Kikötői beszélgetésekben legtöbbször Litkey Farkas, Rauschenberger Miklós, illetve Soponyai Géza nevét említik indulóként a jólértesültek. 

Az augusztus végi időpont a bajnokság megrendezésére fontos volt a NAU330 osztály számára,  ilyenkor tud ugyanis a legtöbb csapat rajthoz állni. Az időpont választás azonban azt is jelentette, hogy a magyar bajnoki címről le kellett mondani és idén be kell érni a legrangosabb versenyen flottabajnoki címmel.

A NAU330 Flottabajnokságra az MVSz VIHAR rendszerében lehet nevezni. További információ: NAU330 Osztály Facebook oldalon - fb.com/nau330

Támogatóink: