Felemás versenynap a Nagyhajós Bajnokságon

Az Alfa pályán összejött a három futam, a Bravo és Charile pályán viszont az első menet után elfogyott a szél. Pénteken korán kezd a mezőny. 

A Nagyhajós Országos Bajnokság DOQDrive Nagydíj 11 hajóosztályból  (50-es cirkáló, 33-as, 15-ös jolle, 25-ös jolle, Scholtz 22, Sudár Sport, Regina, Nautic, X-35 Hungary, B25, Elliott 770)  és 86 csapatból álló mezőnye a terveknek megfelelően kezdett az első versenynapon, csütörtökön kora délelőtt. 

Az első futam mindhárom pályán - Alfa, Bravo és Charlie - lement keleties 8-10 cosmós szélben. A tervezett további 2 futamot csak az Alfa pályán versenyzők osztáyok tagjai (50-es cirkáló, Nautic, X-35, 33-as) tudták abszolválni, náluk megmaradt a keleti, északkeleti szél. A másik két pályán viszont elfogyott, így a többiek (15-ös jolle, 25-ös jolle, Scholtz 22, Sudár Sport, Regina, B25, Elliott 770) egy teljesített futammal zárták a napot. 

Bár az eredeti versenyprogram szerint pénteken 10-kor lett volna az első rajt, de a versenyrendezőség úgy döntött, hogy korábbra teszi az "indulást". Az erről szóló közlemény elérhető a A Nagyhajós Országos Bajnokság DOQDrive Nagydíj ONLINE HIRDETŐTÁBLÁJÁN és a következő áll benne: 

"2022.08.05-én az összes pályán az első futam tervezett figyelmeztető jelzése 8:25. A kormányosi értekezletet 7:00 órára tervezzük. Online is elérhető a Facebook eseményben." 

Az első versenynap részletes, osztályokra bontott eredményei szintén az ONLINE HIRDETŐTÁBLA oldalán, az Eredmények menüpont alatt, azaz itt érhetőek el

Támogatóink: