Fair Play felhívás 2023

   A MOB Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.  2024. február 15-ig várják a javaslatokat arra, hogy kik kapják meg a 2023-as évre vonatkozó Fair Play díjakat. Pályázni a következő kategóriákban lehet: 

  1. Fair Play cselekedet
  2. Életmű díj
  3. A Fair Play eszméjének népszerűsítése
  4. Fair Play a szabadidősportban
  5. A sport szolgálatában
  6. Fair Play a művészetben, a tudomány területén

 „A MOB Fair Play Bizottság közel hat évtizede díjazza azokat a cselekedeteket, melyek példaértékűek mások számára, melyek követendő mintákat mutatnak meg mindenkinek.  Manapság, sajnos, sok negatív, rossz hír jut el hozzánk nap, mint nap. Nekünk az a  feladatunk és célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a jóra, a sportszerűségre, az egymás iránti  tiszteletre és megbecsülésre. Az eddigi díjazottak és tetteik méltóak voltak a Fair Playhez és  annak értékeihez. Bízunk benne, hogy a 2023-as évből is számos jelenet megmaradt az  emberekben, nemcsak a világeseményekről, hanem bármilyen egyéb sportversenyekről is. Kérek mindenkit, hogy ha emlékszik rá, és tud ilyen igazi Fair Play cselekedetről, akkor legyen  szíves küldje el nekünk. A jelöléseket előzetesen is nagyon köszönjük!” – Dr. Kamuti Jenő, a  MOB Fair Play Bizottságának elnöke. 

   Kérjük, a javaslatok tartalmazzák a Fair Play rövid leírását. Amennyiben fotó, vagy  videó is rendelkezésre áll, kérjük azt is küldjék el nekünk. A Bizottság a beérkező jelöléseket értékeli és a legérdemesebbeket díjazásban részesíti. 

    A pályázatokat szíveskedjenek e-mailen, 2024. február 15-ig, az alábbi címre eljuttatni: 

Magyar Olimpiai Bizottság  
MOB Fair Play Bizottság  
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 49-51. 
e-mail: gabor.deregan@fairplayinternational.org