Fa Nándor és Perényi Péter az Atlanti-óceánon versenyez

Elrajtolt a Transat Jacques Vabre transzatlanti verseny

Október 25-én vasárnap 13 óra 30 perckor Le Havre-nál elrajtolt a 22. Transat Jacques Vabre kétszemélyes transzatlanti vitorlás verseny. Négy hajóosztályban 10 nemzet 42 hajója vitorlázik az 5400 tengeri mérföldes távon. A cél a brazilíai Itajaí kikötőjénél lesz.

A legnépesebb hajóosztályban versenyző 20 IMOCA 60-as hajó között ott van a Spirit of Hungary is fedélzetén Fa Nándorral és Perényi Péterrel.

A verseny honlapja: http://www.transat-jacques-vabre.com/en

A hajók mozgását mutató térkép helye: http://tracking.transat-jacques-vabre.com/fr/

Fa Nándor honlapja: http://spiritofhungary.hu/

A Spirit of Hungary árbocát vesztette és kiállni kényszerült

Szombaton kora este a Spirit of Hungary árbocának elvesztése miatt Fa Nándor és Perényi Péter kiállni kényszerült a Transat Jacques Vabre transzatlanti versenyből

A baleset a verseny hetedik napján érte a magyar IMOCA 60-ast, miközben a 10. helyen vitorlázott. Madeira-szigetén kötnek ki.

A Transat Jacques Vabre verseny a francia Le Havre és a brazíliai Itaja közötti távon négy hajóosztályban zajlik. A legnépesebb mezőny az IMOCA 60-as osztály, amelyben 20 hajó rajtolt bő egy hete. 

A viharos szelek, a kemény Atlanti-óceáni időjárás a szokásosnál is nagyobb mértékben megtizedelte a mezőnyt. Bő egy hét alatt a rajthoz állt IMOCA 60-asoknak immár több, mint a fele feladta a versenyt, vagy technikai okból kikötésre kényszerült.

Sajnos a legfrissebb áldozat a magyar hajó, akiknek az árboca már a békésebb körülmények közé jutás után 16 csomós szélben vitorlázva szombaton délután veszett el. Egyelőre még csak annyit közölt a verseny hivatalos honlapja, hogy "dismasted", így a részletekről csak a partot érésük után - a hírek szerint 11 óra 30 perckor - jelenik meg közlemény. Mindketten jól vannak, sérülés nem érte őket.

A Spirit of Hungary a földkerülő Barcelona World Race teljesítése utáni második versenyén vett részt.

CIKK A VERSENY HONLAPJÁN 13.35-kor

"Nagyvitorla egy reffen volt lenn és az A-7-es gennaker vitt minket. olyan 12-16 csomós sebességgel mentünk jó irányba.Teljesen szép, élvezetes vitorlázás volt. Nem értjük, egy nagy pattanást hallottunk, csattanást és balra ledőlt az árboc"  .Audio interjú Fa Nándorral a spritofhungary.hu oldalon

A verseny honlapja: http://www.transat-jacques-vabre.com/en
A hajók mozgását mutató térkép helye: http://tracking.transat-jacques-vabre.com/fr/
Fa Nándor honlapja: http://spiritofhungary.hu/

Támogatóink: