Év sportolója: Berecz Zsombor és Érdi Mári nem került be a döntőbe

Bár tavalyi eredményükkel a magyar sportolók között elsőként szerzett olimpiai kvótát a tokiói játékokra Érdi Mári és Berecz Zsombor, a két vitorlázó nem került be a döntőbe az Év sportolója címért folyó versenyben. 

A férfiaknál Bácsi Péter, Fucsovics Márton és Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Kozák Danuta került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 61. alkalommal kiírt szavazásán  - adta hírül hétfőn az MTI. (Az Év sportolója választáson az MSÚSZ tagjai 11 kategóriában szavazhattak, a szövetség hét, míg a Magyar Paralimpiai Bizottság három kategóriában állított össze tízes listákat. )

Mindez azt jelenti, hogy Érdi Mári és Berecz Zsombor nem maradt versenyben az az Év sportolója címért, bár a magyar sportolók közül elsőként szerezték meg a tokiói olimpiai játékokon való indulás jogát tavalyi eredményükkel. Berecz Zsombor ráadásul világbajnok lett finn dinghy osztályban.

Az Index az Év sportolója választásról szóló cikke szerint: "A férfiaknál már most van egy kis meglepetés, hiszen az előző év egyetlen olimpiai számban győztes világbajnoka, a vitorlázó Berecz Zsombor a legjobb három közé sem került be. Jóllehet felfoghatatlan eredményt ért el, egy tenger nélküli ország képviselőjeként verte meg a tengeri nagyhatalmakat. Nem utolsósorban, soha nem volt Magyarországnak világbajnoka a sportágban."

Támogatóink: