Érdi Mári: 4. lett Melbourne-ben

Ma az Érmfutamokkal befejeződött a 2016. évi Világkupa sorozat utolsó eseménye Melbourne-ben. Laser Radial osztályban Érdi Mári az 5. helyen ért célba a legjobb tíz versenyző dupla pontszámmal számító döntő futamán és ezzel egy helyet előrébb lépve az összetett eredménylistán 4. helyen végzett. Az olasz Silvia Zennarót előzte meg, aki a Medal Race-en 9. helyen futott be. Kettejük között ezzel pontazonosság alakult ki. Ilyenkor a sorrendet az dönti el, hogy kinek volt jobb futameredménye. Márpedig Mári megnyerte a harmadik futamot, sőt, második helye is volt, míg az olasz lány harmadiknál előrébb egyszer sem ért célba.

Érdi Mári idén az ötből négy Világkupa versenyen is részt vett. A sorozat a fejlődésének, fantasztikus 2016-os évének tömény bemutatására is alkalmas: Az elsőre Miamiba még nem hívték meg, Hyeres-ben becsülettel helyt állt, Weymouthban futamot is nyerve résztvevője lehetett az Éremfutamnak és 8. helyen végzett. Ugyanezt a végeredmányt érte el Csingtaóban. Most pedig újabb Világkupa futamgyőzelemmel, a Medal Race-en pedig előrébb is lépve szerezte meg a 4. helyet.

A szezon nem ért véget Márinak, még drukkolhatunk neki. Most Új-Zélandra, Aucklandbe utazik, ahol a jövő héten kezdődik az ifjúsági világbajnokság. Mári éppen egy évvel ezelőtt Langkawiban, Malajziában ifjúsági világbajnok lett, vagyis ő Aucklandben a címvédő.

A melbourne-i Világkupa eredménylista elérhető ITT

A verseny honlapja: http://sailingworldcupmelbourne.com/

A futamokról GPS nyomkövetéssel adott grafikus közvetítés vissszanézhető itt: http://sailingworldcupmelbourne.com/live-tracking

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing


Csatolt képek:

Támogatóink: