Éremközelben

Ma az utolsó előtti versenynapon Érdi Mári volt a legjobb a női Laser Radial osztályban az ifjúsági világbajnokságon Aucklandben. Mindkét futamban 2. helyen végzett és ezzel a keddi utolsó futam előtt 3. az összetett versenyben.

A versenyben eddig vezető horvát Sandra Luli 6. és 13. helyeivel a negyedikre csúszott vissza a listán. Az élen a német Hannah Anderssohn 5 ponttal van Mári előtt, míg az uruguayi olimpikon Dolores Moreira Fraschini 4 ponttal áll jobban. Vagyis Érdi Mári akár még aranyérmes is lehet, megvédve tavalyi U19-es világbajnoki elsőségét, de ehhez nem elég az utolsó futamban legyőzni ellenfeleit, hanem kéne néhány hajó is még Mári mögé, de a német és az uruguayi elé.

Akárhogy is lesz holnap, Érdi Mári csodálatos versenyévet tett le az asztalra, kiemelkedő ifjúsági versenyzőből felnőtt élversenyző lett, Világkupa helyezésekkel, olimpiai futamgyőzelemmel. Nincs olyan menő, akinek ne lenne izgulnivalója, ha vele kell megvívnia egy helyezésért.

A verseny összesen kilenc futamra tervezett és kedden ér véget. 

A fiú szörfösöknél már befejeződött a verseny. Geiger Richárd a 21. helyen végzett a huszonhét deszkás mezőnyében. Helyezései: 18., 18., DNF, 18., 15., DNF, 19., 17., 19., 21., DNF, DNS.

Részletes eredmények a verseny honlapján: http://www.isafyouthworlds.com/results/index.php

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing


Csatolt képek:

Támogatóink: