Éremimport Ausztráliából - jól sikerült Érdi Mári túrája

Háromhetes ausztráliai edzőtáboron és egy versenyen is túl van a Laser Radiallal versenyző Érdi Mári, aki dobogós helyezéssel tért haza. Sok pihenésre nem lesz ideje, pár nap múlva Mallorca felé veszi az irányt. A Hunsail.hu-nak mesélt az ausztráliai edzésekről és arról, hogy mire készül.

Pár napja jöttél haza Ausztráliából? Kik voltak az edzőpartnerek, milyenek voltak az edzések?

Szerintem nagyon jól sikerült az edzőtábor, ahol az edzőmmel, Ian Ainslie-vel, a japán lánnyal és ausztrál edzőjével, Arthur Brett-tel, valamint és helyi ausztrál vitorlázókkal együtt készültünk.

Facebook-oldaladon említetted, hogy kiváló volt a csapat...

Rendkívül profi, ugyanakkor szerény, kedves emberekkel voltam együtt ebben a három hétben. Az egész csapat nagyon jól dolgozott együtt. A vitorlázók az edzés minden percében a maximumot nyújtották és ezért eléggé ki is fáradtunk a harmadik hét végére.

Hogyan nézett ki egy átlagos edzőtáboros napod?

Egy edzésnapunk úgy nézett ki, hogy reggel bemelegítettem, ez körülbelül 30-40 percet vett igénybe. A vízre általában délután mentünk és a vízi edzés 2-3,5 óráig tartott. Amikor kiértünk a partra, leszereltünk, átöltöztünk és utánna volt a megbeszélés az aznapi edzésről az egész csapattal. Nagyon szeretem a közös megbeszéléseket, mert sokat tanulok abból, hogy a többi vitorlázó mire figyel, mit érez és az edzők pedig, hogy mit látnak. A megbeszélés után hazatekertünk a kikötőből és otthon főztem magamnak vacsit, levezettem és mentem aludni. A könnyebb napokon egy biciklizést vagy kondiedzést is beillesztettem a napi programba.

Hol tartasz a felkészülésben? Mi volt az edzőtábor legfontosabb eredménye?

Sokat tanultam sok téren ebben az edzőtáborban, nem lehet kiemelni egy-egy dolgot. Ez egy összetett tanulási folyamat és hónapokon keresztül dolgozunk ugyanazokon az apróságokon. Nagy hangsúly volt a sebességen, rajtokon, szabályismereten.

Ha jól tudjuk, azért az edzések közben egy versenyre is sor került, azon hogy szerepeltél?

Az edzőtábor végén sor került egy versenyre, a nyugat-ausztráliai állami bajnokságra. A fiúkkal összetett rangsorban a harmadik helyen végeztem, a lányok között pedig a japán világbajnoki  bronzérmes Manami Doi mögött második lettem.

Az ausztráliai edzőtábor a Miamiban elért eredményeddel együtt kiváló alap a továbbiakra, mi a következő lépés?

Most rövid ideig Magyarországon leszek, hétfőn már indulok Mallorcára edzeni, ott készülök az április elején sorra kerülő nagy európai versenyre, a Trofeo Princessa Sofiára, valamint az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Képek: Érdi Mári Facebook-oldala




Csatolt képek:

Támogatóink: