Érdi Mári U19 világbajnoki negyedik

A csoda, a címvédés elérése az utolsó napon nem sikerült, és Érdi Mári 4. helyen végzett az auckandi ifjúsági világbajnokságon a 47 nemzet női Laser Radiálosait felvonultató mezőnyben.

Ma az utolsó futamon nem lett volna elég csak győznie az elsőséghez, még a fő ellenfelek gyengébb szereplése is kellett volna. Ez az összetettben vezető német lány részéről össze is jött (19.), de eközben Mári is 13. lett.

Az ifjúsági világbajnok az uruguayi olimpikon Fraschini lett, megelőzve a horvát Sandra Lulit és az utolsó futamot megnyerő Carolina Albanót. Érdi Mári a 4. helyen végzett.

De mennyivel jobb, hogy az év közben sikerültek inkább remekül a versenyei! A négy Világkupa szereplésből három az első tízben, a futamgyőzelmek, a nem várt olimpiai kvalifikáció, a remek szereplés Rióban futamgyőzelemmel és összességében a tény, hogy ilyen fiatalon immár a világ legjobbjai közé az élmezőnybe tartozik sokkal többet ér, mint az ifjúsági világbajnoki címének megvédése egy hosszú és fárasztó távoli edzés és versenysorozat végén.

Boldog karácsonyt Mári! Köszönet az évközi ajándékokért!

Részletes eredmények a verseny honlapján: http://www.isafyouthworlds.com/results/index.php

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing


Csatolt képek:

Támogatóink: