Érdi Mári: Én már alig várom

Napsütésben és gyenge szélben készülnek a magyar sportolók Miamiban, ahol kedden indulnak a futamok.

“Szombaton voltunk kint harmadjára edzeni. A szél eléggé forgolódós és gyenge volt az elmúlt napokban, ugyanakkor a nap nagyon szépen süt.A futamok kedden kezdődnek és én már alig várom" - mondta a Hunsail.hu-nak szombaton Érdi Mári, aki a Miamiban rendezett versenyen készül a keddi rajtra. 

Nem csak Érdi Mári várja a keddi rajtot, a versenyen ugyanis elindulnak a Vadnai testvérek és a Gyapjas testvérek is.

Mire számítanak?

Az élsportolók egyébként január elején beszéltek a Hunsail.hu-nak az idei terveikről. Érdi Mári például azt mondta, bár 2018-ban még még U21-es versenyző lesz, de edzőjével, Ian Ainslie-vel úgy döntöttek, hogy már csak a felnőtt versenyekre koncentrálnak. A legfontosabb versenynek a dániai világbajnokságot mondta, mivel ott lehet megszerezni az olimpiai kvóták felét, Érdi Mári célja pedig, hogy ezek egyikét megszerezze.

Gyapjas Zsombor és Gyapjas Balázs arról beszélt, hogy az idén folytatják a korábban megkezdett munkát és szeretnének meglepetést okozni az aarhusi világbajnokságon. Hasonló tervekkel vágtak neki az idei évnek a Vadnai testvérek, Vadnai Benjamin és Jonatán is az olimpiai kvalifikáció megszerzését tartják a legfontosabb idei feladatnak.  

Képek forrása: Érdi Mári, Vadnai Benjamin, miami.ussailing.org, World Cup Series USA Miami hivatalos Facebook-oldala


Csatolt fájlok: