ÉRDI MÁRI A FŐVÉDNÖKE A WORLD SAILING ÉS A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG KÖZÖS PROGRAMJÁNAK

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség, a World Sailing az idei esztendőben először, hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Fejlesztési Alap által támogatott Steering the Course elnevezésű kampányát, melyhez Magyarország is csatlakozott. A program azzal a céllal indul útjára, hogy a vitorlássportban versenyszerűen és szabadidős jelleggel résztvevő és közreműködő hölgyeket bemutassa, valamint világszerte megismertesse a nőket és lányokat a sportággal - írja a vitorlazzitthon.hu.  

Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta: a hazai sportszakmai szervezet kiemelten fontosnak tartja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a sportágat a férfiak és nők körében egyaránt.

Szerinte a World Sailing által életre hívott Steering the Course, jó alkalmat ad arra, hogy minél többen megismerkedjenek a vitorlássportban kiemelkedő eredményeket elért hölgyekkel, lányokkal, valamint mindazokkal a nőkkel, akik segítik versenyzőink felkészülését, nem utolsó sorban a hazai versenyek megrendezését.

Örömmel jelentette be, hogy a kampány fővédnökségét Érdi Mári olimpikonunk vállalta, aki jelenleg a portugáliai Vilamourában versenyez és készül a 2021-es tokiói olimpiára.

A programsorozat kiemelt eseménye a női vitorlázás hete, mely a Föld északi féltekének összes államában – előzetes tervek szerint – egy időben, 2021. május 21-29-ig között kerül megtartásra.

A kampány keretében a Magyar Vitorlás Szövetség tagszervezetei, a hazai klubok, vitorláskikötők kikötők csatlakozhatnak az egyhetes eseménysorozathoz népszerűsítve a vitorlázást közösen a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a World Sailinggel.

A programhoz való csatlakozással kapcsolatos kérdéseket a kampany@vitorlazzitthon.hu címre várják, a Stereng the Course legfrissebb hírei honlapunkon, közösségi oldalunkon, valamint a Vitorlázz Itthon felületein találhatóak majd.

Forrás: vitorlazzitthon.hu

Támogatóink: