Élő közvetítés lesz a Világkupa Éremfutamokról

A mai harmadik versenynapon nem rendeztek futamot Gamagoriban a Világkupa versenyen. Egsz nap szélcsend és reménytelenül zuhogó eső tette lehetetlenné a vitorlás versenyzést.

Így már csak egy versenynap marad a hétvégéig, amikor pedig az Éremfutamok megrendezését tervezik (persze akkor, ha a tájfunveszély elmúlik).

Ezekről élő netes közvetítés lesz a You Tube-on:

Október 21-én szombaton magyar idő szerint hajnali 5-től reggel 9-ig:

Október 22-én vasárnap magyar idő szerint hajnali 5-től reggel 9-ig:

Részletes eredmények ITT.
Világkupa oldal a World Sailing honlapján: http://www.sailing.org/worldcup/home.php
Facebook - https://www.facebook.com/worldsailingofficial/

A japán Világkupa versenyről

A Gamagoriban zajló első japán Világkupa verseny már a 2018-as Világkupa sorozat része, első eseménye. A folytatás januárban az Egyesült Államokban, Miamiban lesz, a záró regatta pedig április 22-én kezdődik a francia Hyéres-ben, a Földközi-tengeren.

Nyilvánvaló, hogy a World Sailing (a nemzetközi vitorlás szövetség) szeretné a kupasorozattal a világon szélesebb körben népszerűsíteni a vitorlás sportot, pontosabban az olimpiai élsportot, mert az említett helyeken magát a vitorlázást nem kell különösebben támogatniuk. Japánban először rendeznek Világkupát és a részvételi kedv még meglehetősen halvány. Akad olyan olimpiai szám, amely nem is szerepel a műsoron, mert a Finn és Nacra osztályok nemzetközi versenyprogramjába, a fontos versenyek naptárába még nem volt beilleszthető a japán forduló. A laseresek bérhajókkal mennek, a 470-eseknél néhány hete junior világbajnokság volt Japánban, és hasonló okokból a nyolc másik osztálynak már tudtak versenyt rendezni, még ha egyik-másikban kifejezetten foghíjas is a mezőny. Néhány éve még Miamiban is ez volt a helyzet, de ma már azon az eseményen részt vesz a nemzetközi élmezőny, miután minden osztály jól beillesztette a nemzetközi versenynaptárába.