Elindult a Yardstick Trophy - íme a tudnivalók

A Magyar Vitorlás Szövetség a Balatonfüredi Yacht Clubbal, a Bahart Zrt,-vel, a Kenese Marina Port VSE-vel együttműködésben az idén is megszervezi a Yardstick Trophy Kupasorozatot.

A versenysorozat elsődleges célja, hogy hogy a nagyhajós, szabadidős vitorlázók egyszerűsített adminisztrációs feltételekkel, de maximális biztonsággal, flottaversenyzési lehetőséget biztosítson a teljes vitorlás szezonban és a Balaton egész területén. A kezdő vitorlázók tanulhatnak a gyakorlottabb társaiktól, versenytapasztalatot szerezhetnek, gyakorolhatnak. A Yardstick Trophy-versenyek komoly előnye, hogy a részvételhez nincs szükség versenyengedélyre. A Yardstick Trophy Kupasorozat másik célja, hogy bővüljön a vitorlázók, ezen belül a verseny- és túravitorlázók tábora, ezen keresztül hozzájáruljon ahhoz, hogy a vitorlázásra mindennapos sportként tekintsenek az emberek. Továbbá segíti azt is, hogy a Balaton még vonzóbb turisztikai célpont legyen.

Az idei Yardstick Kupasorozat technikai okok miatt döcögősen indult. Egyrészt azért, mert a Magyar Vitorlás Szövetség az idén szerette volna megújítani a sorozatot és szakmai programokkal bővíteni, de idő hiányában erre várhatóan csak jövőre kerül sor. Másrészt a korábbi szervezők közül többen saját versenyeiket a versenyrendszeren belüli ranglistaversenyként kívánják megrendezni, ez pedig kizárta annak lehetőségét, hogy a Yardstick Trophy Kupasorozatban lehessen értékelni a regattákat. Az is hátráltatta a sorozat szervezését, hogy bár a Magyar Vitorlás Szövetség, Nagyhajós Bizottság, Technikai Bizottság elkészítette a régóta frissítésre szoruló új Yardstick előnyszámítási rendszert, ám a tesztelés során felbukkanó technikai jellegű hibák javítása miatt sajnálatos módon csúszik a bevezetés.

A fenti problémák ellenére idén is lesz Yardstick Trophy Kupasorozat, amelyre a szervezők - Magyar Vitorlás Szövetség a Balatonfüredi Yacht Clubbal (BYC), a Bahart Zrt. és a Kenese Marina Port VSE várja a vitorlázókat.

Az Balatonfüredi Yacht Club által megrendezett Tolnay Kálmán Emlékversenyre május 4-én, a badacsonyi Bahart Regatta I. versenyre pedig május 18-án került sor. A sorozat következő állomásai:

Bahart Regatta II. június 22. Siófok

Bahart Regatta III. július 6. Balatonszemes

Horváth Boldizsár Emlékverseny július 14. Balatonfüred

Bahart Regatta IV. augusztus 10. Balatonlelle

Bahart Regatta V szeptember 14. Balatonboglár

Őszi Regatta október 19. Balatonkenese

További részletek és a versenykiírás a Yardstick Trophy hunsail.hu-n elérhető aloldalán, itt olvashatóak

Fotók:  ©BYC


Csatolt képek: