Együttműködés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az MVSZ között

A Minisztérium elismeri és iránymutatónak tekinti az MVSZ-nek a Sporttörvényben rögzített privilegizált státuszát.

Fontos együttműködési keretmegállapodást írt alá a Budapest Boat Show-n a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nevében dr. Fónagy János államtitkár és dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

Az MVSZ, mint a NOB által elismert kizárólagos jellegű, országos sportági szakszövetség végzi a magyar vitorlázás fejlesztési lehetőségeinek teljesség igényével történő rendszerbe foglalását, megvalósítását és támogatását. Együttműködésben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal különös hangsúlyt fektet a kedvtelési célú vitorlás hajóvezető képesítés megszerzését szolgáló vizsgaközpontok létrehozására, a hajózási szabályok észszerűbbé és életszerűbbé tételére, a jogbiztonság és a vízi közlekedés biztonságának megteremtésére, és a hazai vízi turizmus fellendítésére.

A Minisztérium elismeri és iránymutatónak tekinti az MVSZ-nek a 2004. évi I. törvényben (Sport törvény) rögzített privilegizált státuszát.  

Ennek megfelelően amost aláírt együttműködési keretmegállapodásban meghatározottak szerint az NFM és az MVSZ fokozottan együttműködik a magyar vitorlás verseny- és szabadidő sport fejlesztése, a belvízi sport- és kedvtelési célú hajózás szabályainak racionalizálása, valamint a vitorlázás személyi biztonságának növelése érdekében.

Nem véletlen, hogy az együttműködési megállapodás megkötését a minisztérium részéről dr. Fónagy János államtítkár szentesítette, hiszen, amint azt az aláíráskor a Budapest Boat Show színpadán mondott beszédében elmondta, ő a kormány „egyetlen szakképzett csónaképítő tagja”. Ugyanis Fónagy János jogi tanulmányainak megkezdése idején a hatvanas években a Budapesti Építők SC-ben csónaképítő asztalosként dolgozott.

Támogatóink: