Dugig volt a nagyterem

Szerencsére regisztrálni kellett az előadásra!

A rendezők ugyanis eredetileg egy hatvanfős termet bérelték ki a vitorlás elméleti sorozat első eseményére, Litkey Farkas stratégiáról és taktikáról szóló előadására. Aztán, amikor a regisztrálók száma az előzetesen becsült érdeklődést gyorsan meghaladta, akkor még időben váltottak a Sportok Háza nagytermére.

Pótszékeket kellett bevinni, mert kétszázhuszan érkeztek a a tizenegyszeres Kékszalag-győztes, Soling világbajnok, atlantai olimpikon és sokszoros magyar bajnok előadására. Litkey Farkasnak a napokban jelent meg könyve, amit a Budapest Boat Show-n mutattak be a nagyközönségnek.

A Velencei-tavi Vízi Sportiskolában nevelkedett versenyző nem csak a versenypályákon, hanem ma már az előadótermekben is otthonos. Ezúttal is jól eltalálta a megjelentek többségének megfelelő hangot, és a tőle megszokott módon érthetően és szórakoztatóan adott át tudásából.

A következő előadás március 19-én lesz, amikor Böröcz Bence, a legfiatalabb, de már igen tapasztalt nemzetközi versenybírónk beszél a versenyszabályokról. Talán meglepő, de rengeteg érdekesség rejlik a vitorlás versenyzés száraznak hihető, de rendkívül összetett szabályaiban. Őt egyébként péntek este, vagyis február 21-n az MVM SE előadássorozatán is meg lehet hallgatni, (Link az erről szóló hírhez ITT) amint a szabályok magyarázatát a legutóbbi szezon érdekes eseteivel fűszerezi.

Április 23-án a Sportok Házában pedig újra Litkey tér vissza az előadói szerepbe. Akkor a hajó és vitorlaállításról beszél majd, és aki látta őt a vízen versenyezni, netán küzdött is ellene, az biztosan egyetért abban, hogy az sem lesz egy érdektelen előadás.

Támogatóink: