Csütörtökön rajtol a NAU330-asok országos bajnoksága

Spartacus Vitorlás Egylet (SVE) a Magyar Vitorlás Szövetséggel együttműködve rendezi meg a NAU330 Országos Bajnokságot Balatonföldváron 2022. szeptember 1-4. között.

A kormányosi értekezlet 2022. szeptember 1-jén csütörtökön fél 9-kor kezdődik az SVE-ben kialakított versenyközpontban. A versenyrendezőség összesen tíz futamot tervez, a figyelmeztető jelzés mindegyik versenynapon várhatóan 9 óra 55 perckor lesz. A bajnokság érvényességéhez minimum négy futamot kell teljesíteniük a csapatoknak. 

Kép forrása: Cserta Gábor

A versenyterület a Sparatcus-kikötőtől nyugati irányban elterülő vízterület lesz, a futamokat pedig up-and-down pályán tartja a rendezősèg.


A nevezést VIHAR rendszeren keresztül lehet leadni: 2022.08.31. 20 óráig. Helyszíni regisztrációra nincs lehetőség! A versenyen a Nautic 330 osztály összes - osztályhajóként elfogadott - hajója indulhat. Az elmúlt időszak alapján megállapítható, hogy a Nautic 330 osztály tagjai aktívak, amit azzal is alá tudunk támasztani, hogy az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra tizenkét hajót delegáltak. Az idei Kékszalagon egyébként az After Eight volt az osztályelső, a Cosinus volt a második, a harmadik kékszalagos helyet pedig a Matrix szerezte meg.

A verseny hirdetőtáblája ide kattintva érhető el. 

Támogatóink: