Byte EB 2014

Érdi Mária az első két futam után vezet a loanói Byte CII Európa-bajnokságon – nem csupán a lányok mezőnyében, hanem az összetettben (a fiúk-lányok együttes értékelésében) is. A Felix Promotion sportmenedzser irodával együttműködő ifjú vitorlázó az ifjúsági olimpiára készül ebben a hajóosztályban, s az eddig történtek alapján remek formában van.

„Ma két futamot rendeztek közepes erősségű szélben. Az első rajtja nem sikerült túl jól, de futam közben változott a szélirány, és végül ötödikként értem célba. A másodikon már a rajttal sem volt gond, végig vezettem és rajt-cél győzelmet arattam, aminek nagyon örülök” – nyilatkozta Érdi Mári a második futam után.

Az Európa-bajnokságnak ez volt az első napja, a verseny vasárnapig tart.

A hír a Felix Promotion oldalán

Eszes Tamás, Mári edzője küldött hírt Loanóból a Byte CII Európa-bajnokságról a verseny második napjáról:

13-15 csomós déli szélben három futamot rendeztek, és ezeken Mári 5., 2., és 12.

Ezzel összesítésben még mindig 4 ponttal vezet a legjobb fiú versenyző - egy olasz - előtt.

A verseny honlapján továbbra sincs semmi információ, se a mezőnyről, se az eredményekről.

Érdi Mári már tavaly kvalifikálta magát a szeptemberben Kínában, Nancsingban megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára, ahol Byte CII- típusú hajókkal versenyeznek majd. Tavaly Newportban női világbajnok lett, majd az Európa-bajnokságon 2. Idén a Garda-tavi világbajnokságon hajója sorozatos műszaki hibái által hátráltatva is bronzérmet szerzett. 

 

Ezses Tamás, Érdi Mári edzője küldte a hírt Loanóbol:

"A  harmadik napon egyetlen szélcsendes, erőltetett futamot rendeztek Loanonban a Byte Európa-bajnokságon. 

Mári gyönyörűen elsőnek rajtolt lében, ám ezután teljesen megállt a szél. A futamot folytatták, mert tíz perc múlva visszaerősödött 3 csomósra, de sajnos elfordult 40 fokot jobbra , így Mári a mezőny végére került. A célig felküzdötte magát a 12. helyre,  viszont jelenleg összetettben visszacsúszott a 3. helyre. Lányok között pedig a 2. helyen várja a május 25-i futamokat.

Jelenleg egyetlen pont választja el a dobogó legfelső fokától, azaz vasárnap izgulhatunk Máriért, hogy sikerüljön a lehető legjobbat kihoznia magából."

Érdi Mári női Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a Byte CII Európa-bajnokságon az olaszországi Loanóban.

Eszes Tamás, Mári edzője küldött újabb beszámolót a helyszínről:

"Szél hiányában parti halasztással kezdődött az Európa-bajnokság utolsó napja. 12:30-kor a rendezőség kivitte a vízre a mezőnyt, amikor elkezdett leterjedni a szél, ám pár perc után úgy döntöttek, hogy inkább a parton halasztanak tovább. A szél frissült és kb. 10 csomósra erősödött, azonban a rendezők úgy döntöttek, hogy már nem mennek vissza, és az Európa-bajnokság véget ért. 

Várható volt ez a döntés, hiszen a Mári csupán egyetlen ponttal volt lemaradva a hazai vizeken versenyző olasz lánytól."

Így a verseny végeredménye 6 futam alapján a lányoknál:

1. Carolina Albano - ITA

2. Érdi Mári - HUN

3. Pires De Lima Mafalda - POR 

 

A Garda-tavi világbajnokságon Mári éppen Albanót előzte meg az utolsó napi jobb teljesítményével. 

Érdi Mária tavaly nyáron ült először Byte CII hajóba. Az Egyesült Államokban Newportban női világbajnok lett és első helyen kvalifikált a 2014 szeptemberében a kínai Nacsingban megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára. Ősszel Európa-bajnoki második lett, majd idén a Garda-tavon bronzérmet szerzett a világbajnokságon, ahol több futamban is műszaki hibák hátráltatták. Most Európa-bajnoki ezüstöt ért el.

Támogatóink: